Η Ελληνίδα πολυτάλαντη σύζυγος του Τομ Χανκς
Έργα Ελλήνων

Η Ελληνίδα πολυτάλαντη σύζυγος του Τομ Χανκς

Η Μαργαρίτα όπως είναι το πραγματικό της όνομα μπορεί να γεννήθηκε στο Λος Άντζελες, αλλά οι ρίζες της είναι Ελληνικές. Ο πατέρας της, Χαλίλοβ Ιμπραίμοβ, γεννήθηκε στην Ξάνθη στα Πομακοχώρια και μετακόμισε στις ΗΠΑ, όπου και πήρε την απόφαση να αλλάξει το όνομα του σε Άλαν Ουίλσον το 1960 εμπνεόμενος από την οδό στην οποία έμεναν.

Η μητέρα της γεννήθηκε σε ένα παραδοσιακό ελληνικό χωριό, το οποίο σήμερα ανήκει στην Αλβανία. Η Ρίτα μεγάλωσε σε μια ελληνική παραδοσιακή οικογένεια, είναι αφοσιωμένο μέλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και αγαπά οτιδήποτε ελληνικό.

Η Rita Wilson, ηθοποιός και παραγωγός, εμφανίστηκε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες όπως “Runaway Bride” και “Larry Crowne”,  ενώ την είδαμε και σε τηλεοπτικές σειρές, όπως το “Girls” και το “Good Wife”. Επίσης ήταν και παραγωγός στην επιτυχημένη ταινία «Γάμος αλά Ελληνικά» και παράλληλα γράφει συχνά ελληνοκεντρικά θέματα στο blog της Washington Post.

Το 2012 έκανε το ντεμπούτο της στη δισκογραφία με το άλπουμ “AM/FM”. Όταν συνειδητοποίησε πόσο πολύ αγαπά το τραγούδι, δεν το σκέφτηκε λεπτό και πήρε το ρίσκο.

“Ποτέ δεν ήθελα να γίνω μεγάλο αστέρι, ήθελα απλά να συνεχίσω να δουλεύω”, δηλώνει χαρακτηριστικά.

Με τον σύζυγο της, Τομ Χανκς, γνωρίστηκαν στα γυρίσματα του “Bosom Buddies” το 1981, αλλά ζευγάρι έγιναν το 1985 όταν ξανασυναντήθηκαν  για μία ακόμη ταινία το “Volunteers”. Τον Απρίλιο του 1988 παντρεύτηκαν και απέκτησαν 2 γιους. Κάθε καλοκαίρι το ζευγάρι επισκέπτεται την Ελλάδα, αφού ο Τομ μετά τον γάμο του με την ελληνικής καταγωγής Ρίτα έχει γίνει πιο Έλληνας και από τους Έλληνες. Το ζευγάρι έχει αγοράσει ένα υπέροχο εξοχικό σπίτι στην Αντίπαρο, όπου φιλοξενεί συχνά διάσημους φίλους του, ενώ δεν χάνει την ευκαιρία να επισκέπτεται και άλλα νησιά του Αιγαίου.

Πρόσφατα, αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας, καθώς υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή και αποκατάσταση μαστού μετά τη διάγνωση του διηθητικού καρκινώματος.

Ανακοίνωσε ότι στις αρχές του 2016 θα κυκλοφορήσει και τον νέο της δίσκο και θα ξεκινήσει συναυλίες στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. penny Pesta

    I loved both the Greek Wedding movies, congrats Rita. In college, I loved our Detroit Greek town, and partied there all our life. We would take our 4 kids for a Greek food dinner on New years Eve, then go to the top floor for Kiddy cocktails. We got to cruise the Greek Islands on one of our cruises and would like to go back. For an Irish kid, I have a lot of love for the Greek Culture. Maybe my name, Penny, focused me in that direction.


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ