Φτιάχνει καλλυντικά από ελαιόλαδο στην Αυστραλία
Έργα Ελλήνων

Φτιάχνει καλλυντικά από ελαιόλαδο στην Αυστραλία

Γεννημένη στην Αυστραλία, από Ελληνα πατέρα και Σερβίδα μητέρα, η Αναστασία Λαμπαδαρίδη στηρίχθηκε στις πρακτικές της Ελληνίδας γιαγιάς της, η οποία χρησιμοποιούσε παρθένο ελαιόλαδο για να θεραπεύει ασθένειες που είχαν σχέση με το δέρμα.

Με αυτό τον τρόπο άρχισε να παρασκευάζει χειροποίητα καλλυντικά και σήμερα η επωνυμία «Skin Crusaders» κατέχει ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς στην Αυστραλία, ενώ σταδιακά εξαπλώνεται και στον υπόλοιπο κόσμο.

Όπως η ίδια επισημαίνει, τα «επιδερμικά» γιατροσόφια της γιαγιάς της, είχαν τις ρίζες τους σε αρχαίες συνταγές, τις οποίες μελέτησε και συνεχίζει να μελετά, για να βελτιώνει τα προϊόντα της, τα οποία διατίθενται και διαδικτυακά μέσω του www.saveourskin.com.au.

Η βασική αρχή της Αναστασίας είναι το ρητό «όσο λιγότερα τόσο καλύτερα». Αυτή η φιλοσοφία διέπει όλα όσα κάνει στην επαγγελματική αλλά και προσωπική της ζωή. Ολόκληρη η σειρά «Save our skin» της εταιρίας της, περιέχει μόνο έξι πρώτες ύλες και όλες είναι φυσικές. Επίσης λειτουργεί με περιβαλλοντική συνείδηση καθως τα προϊόντα της διατίθενται σε συσκευασίες μεγάλου μεγέθους με τοπικές πρώτες ύλες ή φυτά καλλιεργημένα στη φάρμα της.

Στην ερώτηση «τι σημαίνει για σας «Ελλάδα» η Αναστασία απαντά στην ομάδα του  ellines.com πως η  Ελλάδα είναι κομμάτι του «τσιμέντου» που τη συνδέει με την οικογένεια της, τον πατέρα της, την πολιτισμική κληρονομιά και την ιστορία, συνθέτοντας τα θεμέλια του «είναι» της.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ