Με έδρα την Αυστραλία κατακτούν τον κόσμο της μόδας

1. Από που κατάγονται οι γονείς σας ;

Οι ρίζες μας είναι από τη Νότια αλλά και την Βόρεια Ελλάδα. Οι γονείς μας κατάγονται από την Κοζάνη και το Πόρτο Ράφτη. Έχουμε πολλούς συγγενείς και στις 2 πόλεις και αγαπάμε να επικοινωνούμε μαζί τους σχεδόν κάθε μήνα είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω των social media. Και οι δύο είμαστε πολύ συνδεδεμένες με τις ελληνικές ρίζες μας. Και οι 2 πόλεις συγκεντρώνουν τόση ομορφιά είτε είναι βουνά είτε παραλίες και συνάμα με την Ιστορία που συνοδεύει όλη τη χώρα, καθένας θα ήταν περήφανος να είναι Έλληνας.

2. Έχετε κάποιες μνήμες από την παιδική σας ηλικία με “ελληνικό άρωμα”;

Και οι δύο μεγαλώσαμε με ισχυρή ελληνική επίδραση από το σπίτι, καθώς οι γονείς μας ήρθαν στην Αυστραλία από την Ελλάδα όταν ήμασταν πολύ μικρές και έφεραν μαζί τους τις παραδόσεις τις οποίες συνεχίζουμε και είμαστε περήφανες που μπορούμε να λέμε ότι είμαστε Ελληνίδες.

3. Και οι δύο σπουδάσατε τον τομέα της Μόδας. Πως αποφασίσατε να δημιουργήσετε την εταιρεία BOSSA;

Η ιδέα για την BOSSA ξεκίνησε στις αρχές του 2014, όταν “συγχωνεύσαμε” τις ιδέες μας για να δημιουργήσουμε την δική μας μάρκα ρούχων. Πάντα είχαμε την μόδα στο μυαλό μας ως επαγγελματική ενασχόληση, ακόμα και όταν ήμασταν μικρές. Αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα από μια start up με έδρα το υπνοδωμάτιο μας σε κομψά κεντρικά γραφεία και διεθνείς πελάτες. Η BOSSA έχει φανατικές διάσημες πελάτισσες και ‘IT Girls’ όπως οι Kardashians, η Bella και Gigi Hadid, η Kendall και η Kylie Jenner, η Hailey Baldwin και η Selena Gomez. Η μάρκα μας και τα social media μας προσπαθούν να αντικατοπτρίζουν την πολυτελή ζωή που μπορεί να έχει κάθε μέρα το κορίτσι που φορά BOSSA.

4. Είχατε φανταστεί ποτέ την επιτυχία που θα είχαν τα ρούχα σας;

Δεν περιμέναμε σε καμία περίπτωση την επιτυχία που θα είχε η σειρά μας και μάλιστα τόσο γρήγορα! Είναι κάτι για το οποίο είμαστε και οι δύο πολύ περήφανες που το καταφέραμε σε τόσο νεαρή ηλικία.

5. Γιατί να διαλέξει μια γυναίκα να φορέσει τα δικά σας ρούχα;

Πιστεύουμε πως μπορούμε να ικανοποιήσουμε όλες τις ανάγκες μιας γυναίκας, είτε είναι ένα απλό καθημερινό ντύσιμο είτε ένα εντυπωσιακό βραδινό φόρεμα. Έχουμε απλά σχέδια με τέλεια εφαρμογή που κολακεύουν τις καμπύλες και το γυναικείο σώμα. Τα ρούχα μας τα περιγράφουν 3 λέξεις σέξυ, σικ και απλά.

6. Ποιο είναι το όνειρο σας?

Το fashion όνειρο μας, στο οποίο ήδη εργαζόμαστε, είναι να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την εταιρεία μας σε μια διεθνή μάρκα και να βρεθούν τα ρούχα μας σε όλα τα κορυφαία εμπορικά καταστήματα στον πλανήτη. Θα μας άρεσε επίσης να ανοίξουμε ένα δικό μας κατάστημα στο Λος Άντζελες και στην Μελβούρνη.

7. Θα έρθουν τα ρούχα σας στην Ελλάδα; 

Ελπίζουμε σύντομα! Την παρούσα περίοδο εργαζόμαστε στην είσοδο μας στην Ευρωπαϊκή αγορά και έχουμε ρίξει την προσοχή μας εκεί, μιας και πια έχουμε εδραιωθεί ήδη στις ΗΠΑ.

8. Πολλοί σχεδιαστές εμπνέονται από την Αρχαία Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά. Αποτελεί η Ελλάδα έμπνευση για εσάς; 

Διάφορα πράγματα ανά περιόδους αποτελούν έμπνευση για εμάς όταν σχεδιάζουμε μια κολεξιόν. Χρώματα, υφάσματα και δομή είναι πάντα επηρεασμένα με κάποιο τρόπο. Πιστεύω πως πάντα η Αρχαία Ελλάδα θα παίζει πάντα κάποιο ρόλο σε κάθε είδος σχεδίου.

9. Τι σημαίνει η Ελλάδα για εσάς;

Η Ελλάδα για εμάς είναι πολλά περισσότερα από ότι μπορούν να περιγράψουν οι λέξεις. Όμως κάποια βασικές έννοιες είναι η Ιστορία, η Παιδεία, το Θέατρο, η Μόδα και η Ομορφιά. Είναι μόνο λίγοι από τους λόγους που η Ελλάδα θα είναι πάντα ένα σημαντικό μέρος στις ζωές μας.

10. Αν θα μπορούσατε να απευθύνετε μια ερώτηση στους Έλληνες, ποια θα ήταν; 

Λόγω της μεγάλης επιρροής της Ελλάδας στην Ιστορία και τον Σύγχρονο Δυτικό Πολιτισμό, θα θέλαμε να μάθουμε σε ποια περίοδο της ελληνικής Ιστορίας θα επέστρεφαν αν είχαν τη δυνατότητα και γιατί.

Έργα Ελλήνων

Με έδρα την Αυστραλία κατακτούν τον κόσμο της μόδας

Η Κόνι Δρίτσα και η Χαρίσα Τρίκου είναι ελληνικής καταγωγής σχεδιάστριες μόδας και δημιουργοί της διάσημης πλέον μάρκας ρούχων στην Αυστραλία, BOSSA. Τα ρούχα τους έχουν επιλέξει να φορέσουν πολλές διασημότητες όπως οι Καρντάσιανς, η Bella και Gigi Hadid, η Kendall Jenner, η Χέιλι Μπάλντουιν, η Emily Ratajkowski, καθώς και η Σελένα Γκόμεζ και η Naya Rivera.

Η Κόνι και η Χαρίσα είναι εξαδέλφες και οι γονείς τους κατάγονται από την Κοζάνη και το Πόρτο Ράφτη. Μεγάλωσαν και οι δύο με έντονες ελληνικές επιρροές καθώς οι γονείς τους μετέφεραν τις παραδόσεις της Ελλάδας στην Αυστραλία. Σπούδασαν και οι δύο Σχέδιο Μόδας.

“Αισθανόμαστε και οι δύο ισχυρές συνδέσεις με τις ελληνικές ρίζες μας καθώς και οι δύο περιοχές συνδυάζουν τόση ομορφιά, είτε πρόκειται για βουνά είτε για παραλίες και πάντα σε συνδυασμό με την Ιστορία, ο καθένας θα αισθανόταν υπερήφανος να αποκαλείται Έλληνας”, δήλωσαν στη συνέντευξη τους στο ellines.com.

Η ιδέα της εταιρείας ξεκίνησε στις αρχές του 2014 όταν αποφάσισαν να κάνουν πραγματικότητα το παιδικό τους όνειρο, να ιδρύσουν τη δική τους μάρκα ρούχων. Ξεκίνησαν με ένα σχεδιαστήριο ενός δωματίου και κατάφεραν να έχουν πλέον κεντρικά γραφεία και συνεργασίες με διεθνείς εταιρείες.

“Πάντα είχαμε την μόδα στο μυαλό μας ως επαγγελματική ενασχόληση, ακόμα και όταν ήμασταν μικρές. Αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα από μια start up με έδρα το υπνοδωμάτιο μας σε κομψά κεντρικά γραφεία και διεθνείς πελάτες. Η BOSSA έχει φανατικές διάσημες πελάτισσες και ‘IT Girls’” συμπληρώνουν στη συνέντευξη τους.

Η μάρκα ρούχων BOSSA καθιερώθηκε στο χώρο της μόδας και πλέον διάσημες τραγουδίστριες και μοντέλα όπως η Bella και Gigi Hadid, η Kendall Jenner και η Σελένα Γκόμεζ κάνουν δημόσιες εμφανίσεις φορώντας δημιουργίες BOSSA. Στόχος της εταιρείας είναι μέσω των ρούχων της και της εικόνας της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ενσωματώσει την πολυτέλεια στην καθημερινότητα, με βάση αυτήν την ιδέα πήρε και το όνομα της. Οι δύο σχεδιάστριες προσπαθούν να καλύψουν όλες τις απαιτήσεις μιας γυναικάς από μια μάρκα ρούχων, είτε πρόκειται για καθημερινά ρούχα είτε για επίσημα φορέματα, συνδυάζοντας απλά σχέδια με την τέλεια εφαρμογή.

Η Κόνι και η Χαρίσα έχοντας ήδη καταφέρει να κερδίσουν την αγορά και τις καρδιές των γυναικών στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν ως στόχο τους να επεκταθούν σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ