Στοχεύει στην ανάπτυξη νέων θεραπειών για τον καρκίνο
Έργα Ελλήνων

Στοχεύει στην ανάπτυξη νέων θεραπειών για τον καρκίνο

Ο Κώστας Αρβανίτης είναι καθηγητής στο Georgia Institute of Technology. Είναι ειδικός στην βιοϊατρική ακουστική, στα όργανα μετρήσεων και ελέγχου, στις ιατρικές συσκευές, στην ποσοτική ιατρική απεικόνιση και επεξεργασία, στην αριθμητική προσομοίωση και στη βιολογία του καρκίνου.

Διετέλεσε καθηγητής στο τμήμα της Ακτινολογίας του Νοσοκομείου Brigham and Women’s Hospital του Πανεπιστημίου Harvard μέχρι τον Ιούλιο του 2016. Από τον Αύγουστο του 2016 ανήκει στο δυναμικό του Georgia Institute of Technology .

Η έρευνά του επικεντρώνεται στη κατανόηση των βιολογικών επιδράσεων που προκαλούνται ηχητικά από τις ταλαντώσεις μικροφυσαλίδων και τη χρήση τους στη μελέτη πολύπλοκων βιολογικών συστημάτων όπως το νευροαγγειακό δίκτυο και το μικροπεριβάλλον του όγκου αλλά και στην ανάπτυξη νέων θεραπειών για την αντιμετώπιση του καρκίνου και τις διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Το 2002 πήρε το πτυχίο του στη Βιοϊατρική Μηχανική από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Αθήνας και το 2005 έκανε το μεταπτυχιακό του στην Ιατρική Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Το 2008 τελείωσε το διδακτορικό του στην Ιατρική Φυσική στο University College London. Στη διάρκεια της υποτροφίας του από το 2010 έως και το 2014, ο Αρβανίτης σχεδίασε πολυτροπικές προσεγγίσεις σε πολλές κλίμακες για το χαρακτηρισμό, τον έλεγχο και την ακουστική χαρτογράφηση και διασαφήνισε τις αλληλεπιδράσεις των ταλαντώσεων των μικροφυσαλιδών στα νευροαγγειακά δίκτυα όπως το φράγμα αίματος-εγκεφάλου.

Στην έρευνά του το 2007-2009, ανέπτυξε ένα σύστημα υπερήχων για να μελετήσει και βελτιστοποιήσει την ικανότητα της ακουστικής σπηλαίωσης σε μη επεμβατική προώθηση ογκολυτικών αδενοϊών μέσα σε συμπαγής όγκους.

Ο Κώστας Αρβανίτης έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα και το 2014 τιμήθηκε με το βραβείο Roberts Prize Award για το καλύτερο άρθρο στο περιοδικό Physics in Medicine and Biology. Έχει επίσης κερδίσει το βραβείο NIH /NIBIB K99/R00 Award.

Δίνει διαλέξεις, σεμινάρια και κάνει εργαστηριακές επιδείξεις σε φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στο Harvard Medical School.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ