Καθηγήτρια Μοριακής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο Ντιουκ
Έργα Ελλήνων

Καθηγήτρια Μοριακής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο Ντιουκ

Η Γεωργία Τομαρά είναι καθηγήτρια Μοριακής Γενετικής, Μικροβιολογίας, Χειρουργικής και Ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο Ντιουκ των Ηνωμένων Πολιτειών από το 2015. Το Thomson Reuters συμπεριέλαβε την Γεωργία Τομαρά στη λίστα του 2016 με τους ερευνητές που έχουν την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως.

Η Γ. Τομαρά έλαβε το πτυχίο της από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν το 1993 και πέντε χρόνια αργότερα ολοκλήρωσε το Διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο SUNY στη Νέα Υόρκη. Το 2007 έγινε μέλος στο Ινστιτούτο Παγκόσμιας Υγείας του Πανεπιστημίου Ντιουκ και το 2014 επιστημονικός συνεργάτης του ινστιτούτου.

Είναι επικεφαλής του εργαστηρίου Tomaras Laboratory, στο Ινστιτούτο Εμβολίων και στα τμήματα Χειρουργικής, Ανοσολογίας, Μοριακής Γενετικής και Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ντιουκ. Η έρευνα της επικεντρώνεται στον εντοπισμό ανοσοποιητικών συσχετισμών προστασίας για εμβόλια πρόληψης καθώς και στον καθορισμό των μηχανισμών που είναι υπεύθυνοι για την αναστολή των ανθρώπινων παθογόνων.

Τα καθήκοντα της ως Διευθύντρια Ερευνών είναι να προσφέρει πρωτοποριακή και διεπιστημονική έρευνα που να συνάδει με τους στόχους και την αποστολή του Ινστιτούτου. Η Γ. Τομαρά είναι ο σύνδεσμος μεταξύ του ερευνητικού προσωπικού και της διοίκησης του Ινστιτούτου και συμβάλλει τόσο στον βραχυπρόθεσμο όσο και στον μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό.

Το 2015, η Δρ. Τομαρά μαζί με τον Δρ. Thielman έλαβαν επιχορήγηση 2,1 εκατ. δολαρίων από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας για την μεταδιδακτορική τους έρευνα στη νόσο του AIDS. Στόχος της διεπιστημονικής τους έρευνας είναι να εξοπλίσουν την επόμενη γενιά επιστημόνων δίνοντας έμφαση στις υποεκπροσωπούμενες μειονότητες, να εργαστούν σε πολλούς κλάδους συμπεριλαμβανομένης της ανοσολογίας εμβολίων, της κλινικής έρευνας, της μηχανικής, της βιοστατιστικής/βιοπληροφορικής και της παγκόσμιας υγείας.

Η Δρ. Γεωργία Τομαρά έχει λάβει πληθώρα βραβείων μεταξύ των οποίων το βραβείο “Norman Letvin Faculty”, το “Mentoring Award” και το “Norman Letvin Faculty ” το 2014.

Διαβάστε επίσης:

31 Έλληνες στους ερευνητές με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως για το 2016

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Δρ Δρακοπουλος Αβρααμ ουρολογος

    Γεωργια μπραβο σου σε λίγα χρόνια όλες οι θεραπείες του καρκίνου θα είναι γονιδιακες


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ