Πρωτοπόρος στην έρευνα για την υπέρταση και τον διαβήτη
Έργα Ελλήνων

Πρωτοπόρος στην έρευνα για την υπέρταση και τον διαβήτη

Ο Γιώργος Μπάκρης είναι καθηγητής της Ιατρικής και Διευθυντής του Κέντρου Comprehensive Hypertension στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Έχει αφοσιωθεί για περισσότερα από 30 χρόνια στην έρευνα για τις παθήσεις των νεφρών και έχει κάνει ζωτικής σημασίας ανακαλύψεις για την υπέρταση και τον διαβήτη. Η κύρια ειδικότητά του είναι η έρευνα για τις παθήσεις των νεφρών καθώς και η έρευνα στις αιμοδυναμικές επιπτώσεις της νεφροπάθειας, αλλά και στις εθνοτικές ανισότητες στην ανάπτυξη και εξέλιξη της νεφρικής ανεπάρκειας. Ανακάλυψε πως τα προβλήματα στα νεφρά επηρεάζουν τα αγγειακά, καρδιοαγγειακά και μεταβολικά συστήματα.

Ο Γιώργος Μπάκρης σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα που πήρε το πτυχίο του στη Βιολογία και Ψυχολογία το 1974 και το 1975 πήρε το μεταπτυχιακό του στην Ανθρώπινη Ανάπτυξη από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Το 1981 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Σικάγο.

Ο Δρ. Μπάκρης διερευνά γιατί το ποσοστό της νεφρικής ανεπάρκειας στις Αφρικανο-Αμερικάνικες εθνικότητες είναι σημαντικά υψηλότερο από τις άλλες εθνικότητες και αναζητά τρόπους να βελτιώσει τη λειτουργικότητα των αρτηριών με διαφορετικούς παράγοντες, οι οποίοι ελαττώνουν την αρτηριακή πίεση.

Οι έρευνές του έχουν βοηθήσει επίσης σε άλλους τομείς όπως τις καρδιοαγγειακές παθήσεις και τη διαχείριση του διαβήτη. Είναι ειδικός στο να ερμηνεύει τη μέθοδο ABPM (Ambulatory Blood Pressure Monitoring), μια τεχνική που δίνει στους γιατρούς μια πιο ακριβή μέτρηση της πίεσης του αίματος του ασθενούς.

Έχει εκδώσει πάνω από 600 δημοσιεύσεις και 16 βιβλία για την υπέρταση και τη διαβητική νεφροπάθεια. Υπηρετεί σε περισσότερες από 14 διαφορετικές συντακτικές επιτροπές, είναι συντάκτης του Am J Nephrology και του the Hypertension, επιμελητής ενότητας του Up-to-Date καθώς και βοηθός συντάκτη του Diabetes Care and Hypertension Res.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Δρ Δρακοπουλος Αβρααμ ουρολογος

    Μπραβο σας μας τιμάτε και αισθάνομαι υπερήφανος για όλους σας .Καλή δύναμη και υγεία. …


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ