Παραγωγός της τηλεοπτικής σειράς Breaking Bad
Έργα Ελλήνων

Παραγωγός της τηλεοπτικής σειράς Breaking Bad

Ο Τζορτζ Μάστρας είναι παραγωγός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και συγγραφέας. Έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στην επιτυχημένη και δύο φορές βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα τηλεοπτική σειρά, “Breaking Bad”.

Ο Τ. Μάστρας γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου του 1954 στη Βοστόνη των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου και μεγάλωσε.

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Yale και ξεκίνησε να εργάζεται ως ερευνητής εγκλημάτων, ως σύμβουλος σε φυλακή ανηλίκων και ως δικηγόρος σε γραφεία στη Νέα Υόρκη και στο Λος Άντζελες.

Το 2006 άρχισε τη καριέρα του ως σεναριογράφος. Έγραψε το πρώτο επεισόδιο με τίτλο “Stingers” της τηλεοπτικής σειράς “The Evidence”. Το 2007 έγραψε δύο επεισόδια (το “The Boone Identity” και το “The Other Dick”) για την τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας “The Dresden Files”.

Το 2008 εντάχθηκε στη σεναριογραφική ομάδα της τηλεοπτικής σειράς “Breaking Bad”. Έγραψε το έκτο επεισόδιο της σειράς με όνομα “Crazy Handful of Nothin’” και απέσπασε το βραβείο “PEN Center USA West Literary Award”. Όλη η ομάδα προτάθηκε για το βραβείο “Writers Guild of America (WGA) Award” για τη καλύτερη σειρά της χρονιάς 2008.

Στη δεύτερη σεζόν, ο Τ. Μάστρας προάχθηκε σε διευθυντής σεναριογράφων. Έγραψε το 2ο και το 11ο επεισόδιο με τίτλους “Grilled” (το οποίο και προτάθηκε για το βραβείο 2010 “Edgar Allan Poe Award” ως το καλύτερο επεισόδιο) και “Mandala”. Για τη 2η σεζόν και πάλι ολόκληρη η ομάδα προτάθηκε για το βραβείο Καλύτερης Δραματικής Σειράς.

Από τη τρίτη σεζόν ορίστηκε ως παραγωγός αλλά συνέχισε να γράφει επεισόδια. Έγραψε το επεισόδιο “I.F.T.”, για το οποίο προτάθηκε για το βραβείο Καλύτερου Δραματικού Επεισοδίου. Επίσης, έγραψε το επεισόδιο “Kafkaesque”. Για τις επόμενες δύο σεζόν, ο Τ. Μάστρας έγραψε άλλα πέντε επεισόδια και σκηνοθέτησε το ένα εξ αυτών. Συνολικά βραβεύτηκε για τη σειρά αυτή με δέκα βραβεία και απέσπασε άλλες 15 υποψηφιότητες.

Έχει γράψει το βιβλίο “Fidali’s Way”, ένα λογοτεχνικό θρίλερ που λαμβάνει χώρα στο Πακιστάν και στο Κασμίρ, όπου και έχει ταξιδέψει.

Το 2014 έγραψε το ένατο επεισόδιο υπό τον τίτλο “Salamancas” της τηλεοπτικής σειράς “Metástasis”.

Ο Τζορτζ Μάστρας είναι τώρα διευθυντής παραγωγής της τηλεοπτικής σειράς “Vinyl” και έχει γράψει το πρώτο πιλοτικό επεισόδιο.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ