Υποδύθηκε τη σύζυγο του Dicaprio στην ταινία «Ο Λύκος της Wall Street»
Έργα Ελλήνων

Υποδύθηκε τη σύζυγο του Dicaprio στην ταινία «Ο Λύκος της Wall Street»

Η Κριστίν Μιλιώτη είναι βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια και ηθοποιός. Έγινε ευρέως γνωστή από το ρόλο που υποδύθηκε τόσο στην ταινία “Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ” όσο και στην τηλεοπτική σειρά “How I Met Your Mother”.

Γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου του 1985 στο Νιού Τζέρσι των Ηνωμένων Πολιτειών. Από νεαρή ηλικία αγάπησε την υποκριτική. Αποφοίτησε από το σχολείο Cherry Hill το 2003 και ξεκίνησε μαθήματα υποκριτικής στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Οι πρώτες της τηλεοπτικές εμφανίσεις ήταν σε διαφημιστικά σποτ.

Το 2006 εμφανίστηκε στη τηλεοπτική σειρά “3 lbs.” ως Megan Rafferty. Η επόμενη εμφάνισή της ήταν στη σειρά “The Sopranos” για τρία επεισόδια στα οποία υποδύθηκε την Catherine Sacrimoni.

Το 2007 η Μιλιώτη εμφανίστηκε στη ταινία “Greeting from the Shore”. Το 2009 έκανε 3 τηλεοπτικές εμφανίσεις στη σειρά “The Unusuals” και στη ταινία “Year of the Carnivore”.

Το 2010 ήταν η πρωταγωνίστρια στο έργο “That Face”, για το οποίο και κέρδισε την υποψηφιότητα καλύτερης πρωταγωνίστριας στα βραβεία Lucille Lortel.

Η Μιλιώτη έκανε αρκετές εμφανίσεις σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ των οποίων οι: “The Good Wife”, “30 Rock”, “Nurse Jackie”, “Ashley”, “The Brass Teapot”, “Bert and Arnie’s Guide to Friendship” καθώς και άλλες.
Το 2013, έπαιξε δίπλα στον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο στη ταινία “Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ” υποδυόμενη τη γυναίκα του. Η ταινία γνώρισε τεράστια επιτυχία κερδίζοντας 35 βραβεία, πέντε υποψηφιότητες Όσκαρ και συνολικά 35 άλλες υποψηφιότητες.

Η επίδοσή της στο “Once”, μιας μουσικής παραγωγής βασισμένης στην ομώνυμη ταινία του 2007, κέρδισε το βραβείο Grammy Καλύτερου Μουσικού Θεατρικού Άλμπουμ το 2013.

Την ίδια χρονιά, η Μιλιώτη πρωταγωνίστησε στη σειρά “How I Met Your Mother”. Η σειρά κέρδισε δύο υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες, 23 βραβεία και συνολικά άλλες 76 υποψηφιότητες. Στη σειρά, υποδυόταν την Tracy McConnell και αποκάλυψε το πραγματικό της πρόσωπο για πρώτη φορά στο τελευταίο επεισόδιο της 8ης σεζόν.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές όπως το “A to Z” (2014-2015), το “Family Guy”, το “The Mindy Project”, το “Fargo” όπου και κέρδισε το βραβείο δεύτερου καλύτερου γυναικείου ρόλου στα Critics’ Choice Television Awards.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ