Ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του NFL
Έργα Ελλήνων

Ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του NFL

Ο Αντώνης “Τόνυ” Γιώργος Πάσχος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του αμερικανικού ποδοσφαίρου. Αγωνίστηκε στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα, το NFL.

Γεννήθηκε  στις 3 Αυγούστου του 1980 στο Πάλος Χάιτς, στο Ιλλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι γονείς του είναι και οι δύο από την Ελλάδα. Ο πατέρας του, Γιώργος, είναι από τη περιοχή του Κορυδαλλού στην Αθήνα και η μητέρα του, Δέσποινα, από την Κρήτη. Αποφοίτησε το 1998 από το σχολείο του Λόκπορτ.

Το 1999 γράφεται στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις και από εκεί ξεκινά την καριέρα του στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο. Σε όλα τα παιχνίδια που συμμετείχε είχε τη θέση του επιθετικού  δεξιού τάκλερ και κέρδισε τον τίτλο First-Team All-Big Ten το 2001 και το 2002.

Το 2003, τον διάλεξαν στην επαγγελματική κατηγορία. Η πρώτη του ομάδα ήταν οι Μπάλτιμορ Ράβενς. Έπαιξε μαζί τους τέσσερις σεζόν και ξεκίνησε 23 παιχνίδια, ενώ συνολικά συμμετείχε σε 38.

Στις 2 Μαρτίου του 2007, υπογράφει συμβόλαιο με τους Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς και ξεκίνησε σε 31 από τα συνολικά 32 παιχνίδια ως αριστερός τάκλερ. Έφυγε από την ομάδα στις 5 Σεπτεμβρίου του 2009.

Μια μέρα μετά αγωνίζεται με τη νέα του ομάδα, τους Σαν Φρανσίσκο 49 και ένα μήνα αργότερα σε αγώνα ενάντια με τους Χιούστον Τέξας τραυματίζεται.

Το 2010 υπογράφει συμβόλαιο 14 εκατομμυρίων δολαρίων για 3 σεζόν με τους Κλίβελαντ Μπράουνς και ξεκινά ως βασικός σε 15 παιχνίδια.

Στις 2 Σεπτεμβρίου του 2013, ο Πάσχος αντικαθιστά τον Άλεξ Μπάρον στους Όκλαντ Ρέιντερς και ξεκινά όλα τα παιχνίδια της σεζόν.

Όταν ρωτήθηκε πως νιώθει που είναι μακριά από την Ελλάδα, είπε: “ Μου λείπει η Ελλάδα. Τελευταία φορά επισκέφθηκα την Ελλάδα το 2002 για την κηδεία του παππού μου. Το να είσαι επαγγελματίας αθλητής στην Αμερική είναι δουλειά πλήρους απασχόλησης. Τα καλοκαίρια έχω προπονήσεις και δεν μπορώ να φύγω. Οι γονείς και τα αδέλφια μου επισκέπτονται την Ελλάδα. Την αγαπάμε πολύ την Ελλάδα. Νομίζω πως μια μέρα, όταν σταματήσω, θα μένω μερικούς μήνες τον χρόνο στην Ελλάδα”.

Μέσα στο πορτοφόλι του υπάρχει πάντα ένας σταυρός από την Κρήτη. Στο iPod του δημοτικά τραγούδια και λατρεύει τις ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες με τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ