Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο καλλιτεχνικό πατινάζ
Έργα Ελλήνων

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο καλλιτεχνικό πατινάζ

Η Γαβριέλλα Παπαδάκη μαζί με τον παρτενέρ της Γκιγιόμ Σιζερόν κέρδισαν το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2015 στο καλλιτεχνικό πατινάζ. Το ζευγάρι έχει κερδίσει την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2015 και το 2016, το χάλκινο μετάλλιο στο Grand Prix το 2014 και έχουν ανέβει στο ψηλότερο βάθρο το 2015 και το 2016 στο εθνικό πρωτάθλημα της Γαλλίας.

Η ελληνικής καταγωγής αθλήτρια γεννήθηκε στις 10 Μαΐου το 1995 στη Γαλλία. Ο πατέρας της Εμμανουήλ Παπαδάκης είναι από την Αθήνα. Η μητέρα της Κατρίν είναι Γαλλίδα και προπονήτρια πατινάζ.

«Ο πατέρας μου είναι από την Αθήνα, αλλά όλη η οικογένεια του κατάγεται από την Κρήτη. Ήξερα να λέω κάποιες φράσεις στα ελληνικά, αλλά έχω να επισκεφτώ την Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια και έτσι τις έχω ξεχάσει» δήλωσε στην εφημερίδα «L’Equipe».

Με τον Γκιγιόμ συνεργάζονται από 9 ετών, μετά από πρόταση της μητέρας της η οποία ήταν και η προπονήτριά τους. Ο πρώτος αγώνας που διαγωνίστηκαν μαζί ήταν στο ISU Junior Grand Prix όπου και κατέκτησαν την 15η θέση. Ενώ το 2010, έφτασαν στη 22η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων.

Το ζευγάρι κατάφερε να φτάσει την 4η θέση στο JGP και να κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στην Αυστρία, καθώς και την 12η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων το 2011. Ένα χρόνο αργότερα, κατέκτησαν την 4η θέση στο Grand Prix Νέων και ανέβηκαν στην 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων του 2012.

Τον Ιούνιο του 2012, αποφάσισαν να πάνε στη Λυών προκειμένου να τους αναλάβουν νέοι προπονητές. Μετά από σειρά προπονήσεων κατάφεραν και κέρδισαν την πρώτη θέση στο JGP της Γαλλίας και στο JGP της Αυστρίας κάνοντας την καλύτερη τους επίδοση με 142.08 πόντους. Κέρδισαν επίσης και το αργυρό μετάλλιο στο Σότσι της Ρωσίας.

Οι επιτυχίες για το ζευγάρι του καλλιτεχνικού πατινάζ συνεχίζονται καθώς βραβεύτηκαν για τις επιδόσεις τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στο Μιλάνο το 2013.

Τον Ιούλιο του 2014, η Παπαδάκη μετακόμισε από την Γαλλία στο Μόντρεαλ του Καναδά μαζί με τον παρτενέρ της προκειμένου να συνεχίσουν εκεί τις προπονήσεις τους. Το ζευγάρι ξεκίνησε και εκεί την αθλητική του πορεία με επιτυχίες μία εξ αυτών και το χρυσό μετάλλιο στο Grand Prix της Κίνας το 2014.

Τον Ιανουάριο του 2015 το ζευγάρι κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Στοκχόλμη. Κατάφεραν να κερδίσουν το χρυσό μετάλλιο με 8.45 πόντους προβάδισμα.

Το 2016, η Παπαδάκη μαζί με τον παρτενέρ της κέρδισαν την δεύτερη ευρωπαϊκή τους διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στην Μπραντισλάβα.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. inez bonakis trent

    best skater in the world, love you Gabriella, the whole of Australia loves you


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ