Έγινε γνωστή από το «Γάμος αλά ελληνικά»
Έργα Ελλήνων

Έγινε γνωστή από το «Γάμος αλά ελληνικά»

Η Νία Βαρντάλος είναι ηθοποιός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός. Έγινε ευρέως γνωστή από την ταινία «Γάμος αλά ελληνικά» που γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

Η Βαρντάλος γεννήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου του 1962 στον Καναδά και είναι ελληνικής καταγωγής.

Σπούδασε υποκριτική στο Πανεπιστήμιο Ράιερσον και ξεκίνησε τις πρώτες της τηλεοπτικές εμφανίσεις στη σειρά “Missing Persons” το 1994 υποδυόμενη την barwoman. Εμφανίστηκε και σε άλλες σειρές όπως  το “The Drew Carey Show” και το “Two Guys and a Girl”.

Το καλοκαίρι του 1997, η Βάρνταλος πρωταγωνιστεί για έξι εβδομάδες στο έργο “ Γάμος αλά ελληνικά ” στο θέατρο Hudson Backstage Theatre του Λος Άντζελες. Εκεί υποδύθηκε την Τούλα, μια 30χρονη ελεύθερη γυναίκα που η ελληνικής καταγωγής οικογένειά της, την πιέζει να παντρευτεί. Γνωρίζει λοιπόν τον Ίαν και έτσι το ζευγάρι (και ιδίως ο Ίαν) θα υποστεί αρκετές δοκιμασίες, μέχρι να πάρει την ευχή και την συγκατάθεση της οικογένειας της Τούλας και να φτάσει στον πολυπόθητο γάμο. Το σενάριο το έγραψε η ίδια και βασίστηκε πάνω στην ίδια της τη ζωή.

Πολύ σύντομα το έργο γίνεται γνωστό και έρχονται διάσημοι να το παρακολουθήσουν. Μεταξύ των οποίων και η ελληνικής καταγωγής Ρίτα Γουίλσον (σύζυγος του ηθοποιού Τομ Χάνκς). Η Ρίτα Γουίλσον και ο Τομ Χανκς ενθουσιάστηκαν με το θεατρικό έργο και αποφάσισαν να βοηθήσουν προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά στην μεγάλη οθόνη.

Τον Φεβρουάριο του 2002, το «Γάμος αλά ελληνικά» παίζεται στους κινηματογράφους με την Νία Βαρδάλος να πρωταγωνιστεί ξανά στην ταινία. Η ταινία κέρδισε 20 βραβεία και είχε ακόμα άλλες 25 υποψηφιότητες.  Μια από τις υποψηφιότητες ήταν Καλύτερου και Πρωτότυπου Σεναρίου στα βραβεία Όσκαρ.

Η Βαρντάλος, εμφανίστηκε στη συνέχεια σε άλλες ταινίες όπως στη ταινία “Meet Prince Charming” και στη συνέχεια στη μεταφορά της επιτυχία της “Γάμος αλά ελληνικά” στη μικρή οθόνη.

Η Βάρνταλος πρωταγωνίστησε το 2004 στη ταινία “Connie and Carla” και στη στην ταινία “I Hate Valentine’s Day” το 2009. Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε στην ταινία “My Life in Ruins” μαζί με τον ηθοποιό Αλέξη Γεωργούλη.

Στις 2 Απριλίου του 2012 εκδόθηκε το βιβλίο της “Instant Mom” (Αμέσως Μαμά) που περιγράφει την ιστορία της και πως κατάφεραν με τον σύζυγό της να υιοθετήσουν ένα παιδί.

Αργότερα, η Βάρνταλος εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες μεταξύ των οποίων το “Grey’s Anatomy” (2012), το “ Law & Order” (2013-2014), το “Helicopter Mom” (2014), το “Star vs. the Forces of Evil” (2015-2016) και το “Car Dogs” (2016).

Η συνέχεια της μεγάλης της επιτυχίας «Γάμος αλά ελληνικά» προβάλλεται στους κινηματογράφους υπό τον τίτλο «Γάμος αλά ελληνικά 2».

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ