Ιδρυτής της εταιρείας ηλεκτρικών ποδηλάτων Riide
Έργα Ελλήνων

Ιδρυτής της εταιρείας ηλεκτρικών ποδηλάτων Riide

Ο Τζεφ Στεφανής είναι ένας από τους ιδρυτές και Διευθύνοντες Συμβούλους της εταιρείας ηλεκτρικών ποδηλάτων  Riide καθώς επίσης και ένας από τους σχεδιαστές των συγκεκριμένων ποδηλάτων που είναι ιδανικά για τις μεγαλουπόλεις. Τον Ιανουάριο του 2016, το περιοδικό Forbes τον συμπεριέλαβε στη γνωστή λίστα 30 under 30 στην κατηγορία Κατασκευαστών και Βιομηχανίας και μάλιστα στην 27η θέση της λίστας.

Ο Στεφανής είδε για πρώτη φορά ηλεκτρονικά ποδήλατα σε ένα επαγγελματικό του ταξίδι στην Κίνα. Όταν επέστρεψε στην Ουάσινγκτον ξεκίνησε να ερευνά την αγορά προκειμένου να αγοράσει και ο ίδιος ένα τέτοιο ποδήλατο, με σκοπό να αποφύγει την κίνηση στους δρόμους της πόλης.

Στην αναζήτηση του αυτή γνώρισε την Amber Wason. Μαζί ξεκίνησαν να ερευνούν την αμερικανική αγορά και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε στην αγορά κανένα ελαφρύ, προσιτό ή υψηλής αισθητικής ηλεκτρονικό ποδήλατο.

«Δεν είδα κανένα ποδήλατο σε προσιτή τιμή που να σε κάνει να αισθάνεσαι περήφανος που πηγαίνεις βόλτα με αυτό» δήλωσε ο Στεφανής.

Συγκέντρωσαν χρήματα από συγγενείς και φίλους καθώς επίσης και από μία επιχορήγηση προκειμένου να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Τον Οκτώβριο του 2012, ίδρυσαν την Riide.

«Προτού δείξουμε την ιδέα μας στο Kickstarter, είχαμε περάσει 18 μήνες ψάχνοντας και αναλύοντας τι θα ήταν αυτό που θα έκανε το δικό μας ποδήλατο, το καλύτερο ηλεκτρονικό ποδήλατο του κόσμου» τονίζει ο Τζεφ.

Η Riide είναι μία εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών ποδηλάτων που διαφέρει από τις υπόλοιπες. Όλα τα εξαρτήματα  των ποδηλάτων κατασκευάζονται σε διαφορετικές χώρες, αλλά ο σχεδιασμός και η συναρμολόγηση τους γίνεται στην Ουάσινγκτον. Εξαιτίας του σχεδιασμού τους ο ποδηλάτης μπορεί να πηγαίνει με 32 χιλιόμετρα ανά ώρα χωρίς να χρειάζεται να κάνει διαρκώς πετάλι προκειμένου να αυξήσει την ταχύτητα. Το κάθε ποδήλατο ζυγίζει περίπου 15 κιλά και η μπαταρία του διαρκεί για 40 χιλιόμετρα.

Ο Στεφανής παραδέχτηκε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η συνεργάτης του αισθάνονται πολύ υπερήφανοι με αυτό που κατάφεραν.

«Αισθανόμαστε λίγο αμήχανα που κανένας πριν από εμάς δεν είχε αυτή την ιδέα. Διαβάσαμε πολύ φυσική και μηχανική αλλά στο τέλος καταφέραμε να το σχεδιάσουμε μόνοι μας» είπε ο Στεφανής.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 2

  1. Mark Workman

    Jeff: Greetings from Me and Suzanne, your mom’s cousin.


  2. Dionysis Dimopoulos

    Hi Jeff, my name is Dennis. I’ve been watching your videos and enjoying them. I just don’t know what language you’re speaking. Anyhow, i hope all is well where you may be. I write to you from Manhattan and wanted to ask you if you have a fastride footrest for a dualtron victor that I can buy from you like the one you installed in the video on YouTube? It looks tight. I just pre ordered my victor. Would like it for mine. Thank you. Be safe.

    Ευχαριστώ 🙂


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ