Πρωταγωνιστεί στη “Λάμψη” των Ηνωμένων Πολιτειών
Έργα Ελλήνων

Πρωταγωνιστεί στη “Λάμψη” των Ηνωμένων Πολιτειών

Η Λίντσεϊ Χάρτλεϊ είναι Ελληνο-Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια. Είναι κυρίως γνωστή για το ρόλο της ως Theresa Lopez-Fitzgerald Crane Winthrop στην τηλεοπτική σειρά Passion, το ρόλο της Cara Castillo στη σειρά All My Children και το ρόλο της σαν Arianna Hernandez στη σειρά Days of Our Lives.

Γεννήθηκε στις 17 Απριλίου 1978 στο Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνια. Είναι Εβραϊκής, Ελληνικής και Ιταλικής καταγωγής. Η μητέρα της είναι μισή Ιταλίδα και μισή Ελληνίδα. Μετακόμισε με την οικογένειά της στο Σαν Ντιέγκο, και σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Νεβάδα, στο Λας Βέγκας. Ήδη από προ-εφηβική ηλικία ήταν νικήτρια στο διαγωνισμό καλλιστείων Μις Αμέρικα. Έχοντας ξεκινήσει το τραγούδι από έντεκα ετών, ερμήνευσε ένα ρόλο στο Grease στα δεκαοκτώ της. Σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών έπαιξε τον πρώτο επαγγελματικό της ρόλο στο Μάγο του Οζ όπου έκανε τη Ντόροθι, στο Θέατρο Μc Callum, στο Palm Desert της Καλιφόρνια. Στη συνέχεια ήταν τραγουδίστρια στο απογευματινό σόου Viva Las Vegas στο ξενοδοχείο Sands του Λας Βέγκας, καθώς και πρωταγωνίστρια στο West Side Story (υποδυόταν τη Μαρία) στην όπερα του Όστιν, στο Τέξας. Επιπλέον, έχει κερδίσει πολλούς εθνικούς διαγωνισμούς τραγουδιού, όπως τους The Los Angeles Philharmonic’s Award-Vocal/Opera, The National Date Festival και America’s Showcase Starlet.

Το 1999 κέρδισε το ρόλο της  Theresa Lopez-Fitzgerald στη σαπουνόπερα του NBC Passions, και ήταν υποψήφια για το Soap Opera Digest Award για Καλύτερη Πρωτοεμφανιζόμενη Ηθοποιό το 2000.  Έκανε επίσης γκεστ εμφανίσεις στο The Weakest Link και το The Other Half το 2002.

Τον Απρίλιο του 2009 η Λίντσεϊ έκανε μια γκεστ εμφάνιση στη διάσημη σειρά CSI: Crime Scene Investigation

Τον Ιούλιο εκείνης της χρονιάς,  το Soap Opera Digest ανακοίνωσε ότι η Χάρτλεϊ θα συμμετείχε στη σειρά Days of Our Lives, άλλη μια σαπουνόπερα του NBC, στο ρόλο της Arianna Hernandez. Αποχώρησε από τη σειρά Days of Our Lives το 2010.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2010 ανακοινώθηκε ότι η Χάρτλεϊ υπέγραψε συμβόλαιο για να παίξει τον χαρακτήρα της Cara Castillo στη σειρά All My Children, που βγήκε «στον αέρα» στις 7 Δεκεμβρίου. Έπαιξε επίσης το χαρακτήρα της Mad Harriet στη σειρά Smallville στην δέκατη και τελευταία σαιζόν.

Τον Ιανουάριο του 213 ανακοινώθηκε ότι η Λίντσεϊ υπέγραψε για το ρόλο της Dr. Cara Castillo στο καινούριο All My Children, που θα ξαναγύριζε η εταιρεία Prospect Park, και θα ξεκινούσε να προβάλλεται κάπου μέσα στον Απρίλιο του 2013.

Το 2003, η Χάρτλεϊ άρχισε να βγαίνει με τον συμπρωταγωνιστή της στο Passions Justin Hartley. Μετά από έξι μίνες, αρραβωνιάστηκαν στις 13 Νοεμβρίου 2003. Παντρεύτηκαν σε μια μικρή τελετή, την 1η Μαΐου 2004. Στις 3 Ιουλίου της ίδιας χρονιάς έφερε στον κόσμο την κόρη τους Isabella Justice Hartley και ζούσαν στο Λος Άντζελες. Στις 6 Μαΐου 2012 η Λίντσεϊ έκανε αίτηση διαζυγίου στο δικαστήριο του Λος Άντζελες, για «αγεφύρωτο χάσμα», και ζητώντας κοινή φυσική και νομική κηδεμονία της κόρης τους.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ