Αντιπροσωπεύει τους Έλληνες στη Βουλή του Καναδά
Έργα Ελλήνων

Αντιπροσωπεύει τους Έλληνες στη Βουλή του Καναδά

Ο Πέτρος Φραγκισκάτος  είναι βουλευτής στη βόρεια περιφέρεια του Λονδίνου στο Καναδά. Συνδυάζει το πάθος του για την πολιτική με την αγάπη του για την ελληνική κοινότητα. Το μικρόβιο της πολιτικής το “κόλλησε” από την γιαγιά του Παναγιώτα, η οποία φρόντιζε τον ίδιο και τα 2 του αδέρφια, όσο οι γονείς του εργάζονταν σε εστιατόρια του Λονδίνου και του Έξετερ.

Η γιαγιά του, αφού μετανάστευσε από την Ελλάδα μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, δούλεψε σαν συντονίστρια για το Νέο Δημοκρατικό Κόμμα στους Tommy Douglas και Stephen Lewis. Μάλιστα, έχει δηλώσει πως οφείλει την αγάπη του για την πολιτική και την κοινωνική ευθύνη στη γιαγιά του.

“Ο πατέρας μου μεγάλωσε στη φτώχεια. Ήταν και ο λόγος που η οικογένεια αποφάσισε να μεταναστεύσει στον Καναδά. Έχω δει φωτογραφίες του πατέρα μου ως παιδί που δεν φορούσε ούτε παπούτσια. Η γιαγιά μου είχε μια πραγματική επίδραση σε μένα. Ήταν η διοργανώτρια της ένωσης, ένθερμος υποστηρικτής της κοινωνικής δικαιοσύνης” δήλωσε.

Ο Φραγκισκάτος κατάφερε να κερδίσει στις κοινοβουλευτικές εκλογές την αντίπαλό του Susan Truppe για τη βόρεια περιφέρεια του Λονδίνου στον Καναδά. Κερδίζοντας με ποσοστό 50,5% ενώ η αντίπαλος του κατάφερε να αποσπάσει μόλις το 31,1%.

“Είχα μια μεγάλη προεκλογική καμπάνια αλλά ήταν μια καμπάνια που συζητήθηκαν πολλά και σοβαρά θέματα, σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στη πόλη. Για μένα, πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά σαν πόλη και σαν χώρα και νιώθω έτοιμος να το κάνω” δήλωσε.

Ένας από τους στόχους του ως μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι να έρθει σε στενότερη επαφή με το συμβούλιο της πόλης. Γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι να προχωρήσουν μπροστά και να συζητήσουν με τους δημόσιους φορείς, τους δημοτικούς συμβούλους και τον δήμαρχο τρόπους για να εργαστούν ομαδικά ως εταίροι.

Πριν από τη θέση του βουλευτή, ο Φραγκισκάτος ήταν σχολιαστής των μέσων ενημέρωσης και η δουλειά του είχε δημοσιευτεί σε μεγάλους Καναδικούς και διεθνείς ειδησεογραφικούς οργανισμούς όπως στο Maclean’s Magazine, στη Globe and Mail, στο Toronto Star, στο BBC News και στο CNN. Επίσης εργαζόταν ως καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Huron University College και στο  King’s University College.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο, έκανε το μεταπτυχιακό του στις Διεθνείς Σχέσεις στο πανεπιστήμιο Queen’s και ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στις Διεθνείς Σχέσεις στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Ο Πέτρος Φραγκισκάτος δραστηριοποιείται στην ελληνική κοινότητα στο Λονδίνο του Καναδά και έχει διευθύνει πολλά προγράμματα καθοδήγησης της νεολαίας καθώς και οργανώσει πολλά ελληνικά καλοκαιρινά φεστιβάλ. Επίσης, είναι εθελοντής σε μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς, όπως στην τράπεζα τροφίμων του Λονδίνου και του οργανισμού CCLC.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Please stop Trudeau from adding anymore gun restrictions. It makes no sense to implement more gun control when no form of gun control would have stopped the Nova Scotia shooter. It sickens me how Trudeau is slowly eroding our rights and freedoms. End this tyrannical decision now.


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ