Ένα από τα αστέρια του Dancing with the Stars στις ΗΠΑ
Έργα Ελλήνων

Ένα από τα αστέρια του Dancing with the Stars στις ΗΠΑ

Ο Μάρκος Μπάλλας Jr. είναι ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης. Είναι χορευτής του αμερικανικού σόου χορού “Dancing with the Stars” τις τελευταίες 14 σεζόν.

Εκτός από χορευτής και χορογράφος, είναι επίσης  τραγουδιστής-στιχουργός, μουσικός και ηθοποιός. Μάλιστα, έχει προταθεί στο παρελθόν για βραβείο Έμμυ.

Γεννήθηκε στις 24 Μαΐου του 1986 και από τότε το αστέρι του «λάμπει» στον χώρο της show business. Γνωστός για την ενέργεια του και τις τολμηρές χορογραφίες του, ο Μαρκ θάμπωσε την αμερικανική σκηνή πριν από περίπου επτά χρόνια, σαγηνεύοντας πάνω από 20 εκατομμύρια θεατές την εβδομάδα στο σόου “Dancing with the Stars” του ABC. Ξεκίνησε να διαγωνίζεται στο σόου το φθινόπωρο του 2007. Το 2011 έλαβε την υποψηφιότητα για βραβείο Έμμυ στην κατηγορία «Εξαιρετικής Χορογραφίας».

Γεννημένος στο Χιούστον από τους βραβευμένους χορευτές, τον πατέρα του “Corky” και τη μητέρα του Shirley, ο Μπάλλας μετακόμισε στο Λονδίνο σαν παιδί, όπου παρακολούθησε το παγκοσμίου φήμης  Italia Conti Performing Arts School, από το οποίο αποφοίτησε με επαίνους. Για να φοιτήσει κάποιος σε αυτό το σχολείο ήταν απαραίτητο όχι μόνο να ξέρει να χορεύει, αλλά επίσης να τραγουδά, να παίζει θέατρο και να παίζει και κάποιο μουσικό όργανο.

Ξεκίνησε κιθάρα στην ηλικία των εννιά ετών, εκπαιδευόμενος στο κλασικό φλαμένκο. Μέχρι τα δώδεκα έγραφε και έπαιζε τη δική του μουσική, έπαιζε κιθάρα, τύμπανα και μπάσο. Ο παππούς του από την πλευρά του πατέρα του, ήταν ο Γιώργος Μπάλλας, εφευρέτης της συσκευής “Weed Eater”, με την οποία γίνεται ο καθαρισμός του γκαζόν.

Το Μάιο του 2014, ο Μπάλλας έκανε το ντεμπούτο του μουσικά με το σινγκλ “Get My Name”, σε παραγωγή των γνωστών καλλιτεχνών Timbaland, Wizz Dumb και Missy Elliot, με το βίντεο κλιπ του να ανεβαίνει στο Νο.1 σε διάφορες κατηγορίες του MTV.  To 2011 ήταν ο νικητής του MTV στους πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες και την ίδια χρονιά το Clear Channel τον ανέδειξε «Καλλιτέχνη που αξίζει να δεις για τη χρονιά 2011».

Είναι μέλος του επαγγελματικού επιτελείου του σόου “Dancing with the Stars” τις τελευταίες 14 σεζόν, κι έχει αποδείξει ότι είναι όχι μόνο αγαπημένος στο κοινό, αλλά και πολύ εξοικειωμένος με τα βραβεία. Ήταν δύο φορές πρωταθλητής (στη σεζόν 6 με παρτενέρ την Kristi Yamaguchi και στη σεζόν 8 με την Shawn Johnson) και απέσπασε εντυπωσιακά σχόλια όταν ανέλαβε σαν προπονητής την πρωτοεμφανιζόμενη Bristol Palin και την έφτασε στον τελικό του σόου στην 11η σεζόν.

Εκτός από το χορό ο Μπάλλας είναι και πολύ αξιόλογος χορογράφος, και το 2011 προτάθηκε για βραβείο Έμμυ για χορογραφία, όπως αναφέραμε πιο πάνω. Την ίδια χρονιά επελέγη να κάνει τη χορογραφία για το διαφημιστικό της Pepsi με πρωταγωνίστρια την Sofia Vergara. Έχει κάνει τη χορογραφία για άλλα δύο διαφημιστικά της Pepsi από τότε, με το πιο πρόσφατο να προβάλλεται στα βραβεία Grammy το 2014.

Σαν ηθοποιός ο Μαρκ έχει πρωταγωνιστήσει στο μιούζικαλ Copacabana. Είχε επίσης δεχθεί ρόλους στην περιοδεία που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο με τη «Μαρία του Μπουένος Άιρες», και ήταν αντικαταστάτης για έναν από τους πρωταγωνιστές στο “Buddy, The Buddy Holly Musical” το οποίο κέρδισε το βραβείο Laurence Olivier για Καλύτερο Νέο Μιούζικαλ. Στην τηλεόραση έχει κάνει γκεστ εμφανίσεις στις τηλεοπτικές σειρές “Melissa and Joey” και “Samantha Who?”.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ