Ο ντράμερ του συγκροτήματος Motörhead
Έργα Ελλήνων

Ο ντράμερ του συγκροτήματος Motörhead

Ο Μιχάλης Κυριάκος Δελαόγλου, ευρύτερα γνωστός ως Μίκι Ντι, ήταν ο ντράμερ των King Diamond και Don Dokken και τώρα ντράμερ του συγκροτήματος Motörhead. Είναι μέλος του συγκροτήματος εδώ και 23 χρόνια.

Ο Μίκι Ντι γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου του 1963 στο Gothenburg της Σουηδίας και είναι ελληνικής καταγωγής. Ο πατέρας του είναι Έλληνας και η μητέρα του από τη Σουηδία. Από νεαρή ηλικία τον τράβηξε η μουσική και ιδιαίτερα τα ντράμς, έτσι ξεκίνησε να παίζει σε τοπικά συγκροτήματα.

Ταξίδεψε στη Κοπεγχάγη για να παίξει με το συγκρότημα Geisha. Αν και οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε ήταν πολλές, ο ίδιος δηλώνει πως ήταν μία από τις πιο διασκεδαστικές περιόδους της ζωής του.

Το 1985, πηγαίνει σε οντισιόν για τη θέση του ντράμερ του King Diamond και καταφέρνει να πάρει τη θέση. Θεωρεί πως η δουλειά αυτή τον έκανε πιο επαγγελματία, αφού εμπλεκόταν σε παραγωγές νέων άλμπουμ και σε αρκετές περιοδείες. Το 1989, μετά την έκδοση του άλμπουμ “Conspiracy”, ο Μίκι Ντι αποφασίζει να αποχωρήσει από το συγκρότημα καθώς αισθάνεται πως τον αντιμετωπίζουν σαν αναπληρωματικό μέλος. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, είχε παίξει με τον King Diamond το “Fatal Portrait” το 1986, το “Abigail” το 1987 και το “THEM”  το 1988.

Το 1990, ο Don Dokken έψαχνε για ντράμερ για να ολοκληρώσει το άλμουμ του “Up from the Ashes”. Από τους 120 συνολικά ντράμερς που έλαβαν μέρος στην οντισιόν στο Λος Άντζελες, επιλέγεται ο Μίκι Ντι. Η μπάντα έκανε τις δικές της περιοδείες, άνοιξε τη συναυλία για τους Judas Priest και στη διάρκεια αυτή ο Μίκι Ντι έπαιξε και για λίγο καιρό με τους World War Three (WWIII).

Ο Ian Fraser “Lemmy” Kilmister, ο κύριος τραγουδιστής, ιδρυτής και μοναδικό σταθερό μέλος του heavy metal συγκροτήματος Motörhead, είχε επανειλημμένως ζητήσει στον Μίκι Ντι να γίνει μέλος του συγκροτήματος και το 1992 δέχεται την προσφορά αντικαθιστώντας τον Phil “Philthy Animal” Taylor.

Αυτή η απόφαση ήταν απο τις πιο δύσκολες αποφάσεις της ζωής του γιατί ήδη το συγκρότημα είχε αποκτήσει τεράστια φήμη. Στην αρχή υπήρχαν πάρα πολλά παράπονα για την επιλογή που έκανε ο Kilmister, αλλά με τη συμμετοχή του Μίκι Ντι στις συναυλίες ως ντράμερ, γρήγορα ο κόσμος άλλαξε γνώμη.

Τον Απρίλιο του 2006 ο King Diamond ενώθηκε με τον Μίκι Ντι για μια συναυλία στο Kåren της Σουηδίας. Το 2001 ο King Diamond δήλωσε πως θεωρεί τον Μίκι Ντι ως έναν απο τους καλύτερους ντράμερ του κόσμου και η αποχώρησή του απο το συγκρότημά του ήταν ένα μεγάλο πλήγμα.

Έως και το 2015, ο Μίκι Ντι με το συγκρότημα Motörhead έχουν βγάλει 11 άλμπουμς.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ