Προπονεί την Σερένα Γουίλιαμς
Έργα Ελλήνων

Προπονεί την Σερένα Γουίλιαμς

Ο Πάτρικ Μουράτογλου είναι προπονητής τένις. Υπό τις οδηγίες του κατά καιρούς έχουν βρεθεί πολλοί διάσημοι τενίστες. Αυτή την περίοδο προπονεί αποκλειστικά την Σερένα Γουίλιαμς.

Γεννήθηκε στο Παρίσι στις 8 Ιουνίου 1970 από Έλληνα πατέρα και Γαλλίδα μητέρα. Ο πατέρας του Πάρις Μουράτογλου είναι επιχειρηματίας και ιδρυτής και πρόεδρος της EDF Énergies Nouvelles.

“Οι γονείς μου πάντα με υποστήριζαν και θα συνεχίσουν να με υποστηρίζουν. Η Σερένα με παρακίνησε να πραγματοποιήσω το όνειρό μου και μαζί της μαθαίνω συνεχώς νέα πράγματα” γράφει στο site του.

“Η Ελλάδα και τα νησιά της είναι εξαιρετικά όμορφα. Περνάω 3 μήνες εκεί το καλοκαίρι κάθε χρονιά, για τα τελευταία 15 χρόνια. Για μένα είναι κορυφαίο μέρος στην Ευρώπη που προσφέρει την καλοζωία” τονίζει.

Το 1996 ο Πάτρικ ίδρυσε της Ακαδημία Τένις Μουράτογλου και έχει προπονήσει έκτοτε αρκετούς πολλά υποσχόμενους παίκτες όπως οι Μάρκος Παγδατής, Julia Vakulenko, Anastasia Pavlyuchenkova, Aravane Rezaï, Jérémy Chardy, Laura Robson, Yanina Wickmayer και Grigor Dimitrov.

“Το να προπονείς είναι η πιο όμορφη περιπέτεια. Αφορά το να καταλαβαίνεις και να ανακαλύπτεις τον άλλο και το να εισέρχεσαι στον κόσμο του. Μου αρέσουν οι άνθρωποι και είμαι παθιασμένος με την ιδέα ότι θα τους γνωρίσω και θα τους ανακαλύψω… Ήθελα να γίνω προπονητής γιατί είναι η καλύτερη δουλειά στον κόσμο: το να βοηθάς ανθρώπους να πετυχαίνουν τους στόχους τους και να πραγματοποιούν τα όνειρα του” προσθέτει.

Το 1999 ξεκίνησε να προπονεί τον Μάρκο Παγδατή, όταν και τον προσκάλεσε στην Ακαδημία του στη Γαλλία. Μέσα σε 7 χρόνια ο Παγδατής μετατράπηκε σε έναν εξαιρετικό παίκτη και κέρδισε αρκετούς τίτλους.

Τον Ιούλιο του 2007 ξεκίνησε να προπονεί την Αναστασία Pavlyuchenkova, μέσα σε 2 χρόνια η Pavlyuchenkova μπήκε στις 30 καλύτερες παίκτριες του κόσμου. Τον Αύγουστο του 2009 έληξε η συνεργασία τους, όταν ο Μουράτογλου ξεκίνησε να προπονεί τους Aravane Rezaï και Yanina Wickmayer. Προπονούσε επίσης τον Grigor Dimitrov και την Laura Robson.

Από τον Σεπτέμβριο του 2012 προπονεί αποκλειστικά την Σερένα Γουίλιαμς. Έκτοτε, έχουν λάβει δεκάδες τίτλους μεταξύ των οποίων ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, τίτλοι στο US Open και στο Wimbledon και την έφερε στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ