Ηθοποιός, επαγγελματίας παλαιστής και μαχητής στο ΜΜΑ
Έργα Ελλήνων

Ηθοποιός, επαγγελματίας παλαιστής και μαχητής στο ΜΜΑ

O Ντέιβ Μπατίστα είναι ένας παγκοσμίου φήμης ηθοποιός, έξι φορές πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρεών Βαρών (WWE) και επαγγελματίας μαχητής στις Μικτές Πολεμικές Τέχνες (MMA). Ενσαρκώνει τον «κακό» Mr Hinx στην 24η ταινία του πράκτορα 007, «Spectre» και τους βλέπουμε σε ένα κυνηγητό με αυτοκίνητα στα δρομάκια της Ρώμης.

Γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου του 1969 στη Ουάσιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο πατέρας του έχει φιλιππινέζικη καταγωγή και η μητέρα του ελληνική καταγωγή.

Σε νεαρή ηλικία, ενώ εργαζόταν ως ασφάλεια σε μαγαζιά, καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλακής με αναστολή. Τότε αποφάσισε να ασχοληθεί με το bodybuilding και θεωρεί σήμερα πως αυτή η κίνηση του, του έσωσε τη ζωή.

Μετά απο μία απόρριψη απο τη σχολή πάλης WCW Power Plant, εντάχθηκε στη  παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης (World Wrestling Federation) και εκπαιδεύτηκε στο κέντρο Wild Samoan.

Το 2000 με το όνομα Λεβιάθαν (Leviathan) έκανε τη πρώτη του εμφάνιση στο Ohio Valley Wrestling. Ένωσε τις δυνάμεις του με τον Synn και ως μέλος των Disciples, ακολούθησε μια σειρά από συνεχόμενες νίκες. Ο Μπατίστα κέρδισε το OWV Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών απο τον Doug Masham.

Τον Μάιο του 2002 ξεκίνησε τη τηλεοπτική του καριέρα στο WWE ως Deacon Batista. Την πρώτη του εμφάνιση την έκανε στο ρινγκ με ομάδα τον D-Von και αντιμετώπισαν τους Faarooq και Randy Orton.

Σε συνεργασία με άλλους μαχητές, ο Μπατίστα κέρδισε συνολικά έξι Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Η βιογραφία του κυκλοφόρησε με το DVD “Batista: I Walk Alone” (Μπατίστα: Περπατώ Μόνος) στις 20 Οκτωβρίου 2009 μέσω της παραγωγής WWE Productions.

Εκτός της πάλης, ο Μπατίστα έχει εμφανιστεί σε πολλά διαφημιστικά σποτ και εξώφυλλα περιοδικών.

Το 2010 αποφάσισε να παραιτηθεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρεών Βαρών και ξεκίνησε να εμφανίζεται σε ταινίες. Την ίδια χρονιά έλαβε μέρος στις ταινίες “Scorpion King 3” και “The Man with the Iron Fists”. Το 2013 έπαιξε ένα ρόλο στη ταινία “Riddick” και το 2014 υποδύθηκε το Drax τον καταστροφέα στη ταινία “Guardians of the Galaxy”.

Θα κάνει επίσης εμφανίσεις στις ταινίες “Highlander”, “Warrior’s Gate” και “Kickboxer”.

Στις 21 Ιουνίου 2010, ο Μπατίστα ανακοίνωσε απο το TMZ.com την έναρξη της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας στο Πρωτάθλημα Μικτών Πολεμικών Τεχνών. Υπό την εκπαίδευση του Cesar Gracie, έφτασε στη Μώβ Ζώνη στη Βραζιλιάνικη πολεμική τέχνη Ζίου Ζίτσου (jiu-jitsu) και το 2012 κέρδισε το πρώτο του επαγγελματικό αγώνα ενάντια στον βετεράνο Vince Lucero.

O Ντέιβ Μπατίστα έχει δύο κόρες από την πρώτη του γυναίκα Glande, την Κεϊλάνι και την Αθηνά.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ