Παρουσιάστρια και συγγραφέας βιβλίων με θέμα την ελληνική κουζίνα
Έργα Ελλήνων

Παρουσιάστρια και συγγραφέας βιβλίων με θέμα την ελληνική κουζίνα

Η Τόνια Μπάξτον είναι επιτυχημένη τηλεοπτική παρουσιάστρια, ιστορικός, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής με θέμα την ελληνική και κυπριακή κουζίνα, gourmet μαγείρισσα και ειδικός ομορφιάς.

Είναι η παρουσιάστρια και παραγωγός της βραβευμένης σειράς «My Greek Kitchen» που προβάλλεται στο τηλεοπτικό δίκτυο The Discovery Channel. Η σειρά γνώρισε πολύ μεγάλη απήχηση και έτσι συνέχισε για  δεύτερη σεζόν με τίτλο «My Cypriot Kitchen» και θέμα αυτή τη φορά την κυπριακή κουζίνα. Τόσο η σειρά «My Greek Kitchen» αλλά και η «My Cypriot Kitchen» γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και προβλήθηκαν σε 30 χώρες.

Η Μπάξτον δηλώνει ιδιαίτερα υπερήφανη που είναι η πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας παγκοσμίως. Λαμβάνει email με ερωτήσεις για την ελληνική κουζίνα από όλο τον κόσμο, από τη Νέα Ζηλανδία έως το Καζακστάν και από το Χονγκ Κονγκ έως την Αυστραλία.

Το πάθος της για την ελληνική κουζίνα είναι πολύ μεγάλο έχοντας μαθητεύσει από πολύ νεαρή ηλικία στο πλευρό της μητέρας της στην κουζίνα του σπιτιού τους και πιστεύει πως η ελληνική κουζίνα είναι ένα μεγάλο ανεξερεύνητο μυστικό.

«Μεγαλώνοντας σε μία πραγματικά μεγάλη οικογένεια, έχω 50 πρώτα ξαδέλφια, το φαγητό αποτελούσε μέρος της κάθε μας στιγμή. Τρως όταν είσαι ευτυχισμένος, τρως όταν είσαι λυπημένος. Θυμάμαι τη μητέρα μου συνέχεια να βρίσκεται στην κουζίνα και να μαγειρεύει. Τα Σαββατοκύριακα οι γονείς μου είχαν πάντοτε καλεσμένους στο σπίτι. Δεν αισθάνθηκα ποτέ την μαγειρική ως επάγγελμα, για μένα ήταν πάντα τρόπος ζωής. Εάν είσαι Έλληνας και έρχεται κόσμος στο σπίτι σου το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να προσφέρεις φαγητό στους καλεσμένους σου, υποθέτω ότι το βρετανικό ισοδύναμο είναι το σερβίρισμα του τσαγιού» η ίδια έχει δηλώσει.

Η Μπάξτον για πολλά χρόνια αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά για την υγιεινή διατροφή.

Επίσης είναι η συγγραφέας του βιβλίου μαγειρικής “Tonia’s Greek Kitchen” και του βιβλίου “Have a Baby & Look Better Than Ever” με θέμα τη γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το Channel Health σε συνεργασία με το NHS δημιούργησαν σειρές προγραμμάτων όπου η Μπάξτον ενημέρωνε τις μητέρες στο πώς να έχουν ομαλές εγκυμοσύνες.

Οι τηλεοπτικές σειρές “Beauty and the feast” που παρουσίαζε προβλήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Μπάξτον συνεργάζεται επίσης και με την αλυσίδα εστιατορίων “The Real Greek”.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. peter burton

    how or where can I buy cooking books by Tonia Buxton please. thank you


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ