Πρωτοπόρος στην έρευνα για τη θεραπεία της θρόμβωσης
Έργα Ελλήνων

Πρωτοπόρος στην έρευνα για τη θεραπεία της θρόμβωσης

Ο Αλέξανδρος Σπυρόπουλος είναι ιδρυτής και πρώην Ιατρικός Διευθυντής της κλινικής Clinical Thrombosis Center στην Αλμπουκέρκη του Νέου Μεξικό. Είναι καθηγητής Ιατρικής στο Medicine in North Shore-LIJ Health System και αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ. Αναγνωρίζεται ευρέως για την προώθηση της ανάπτυξης των πρωτοκόλλων για τη θεραπεία της θρόμβωσης

Ο Αλέξανδρος Σπυρόπουλος πήρε το πτυχίο του στη Βιολογική Βάση Συμπεριφοράς το 1985 απο το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας και τελείωσε το πτυχίο Ιατρικής το 1992.

Το 1993 ολοκλήρωσε την άσκηση του στο πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικό. Το 1996 πήρε το δίπλωμά του στην Παθολογία.

Ως σύμβουλος διαχείρισης νόσων με αντιπηπτική αγωγή, ο Δρ. Σπυρόπουλος βοήθησε στην ανάπτυξη προτοκόλλων με τη χρήση χαμηλού μοριακού βάρους ηπαρίνης σε ασθενείς με φλεβική θρομβοεμβολική νόσο, στους περιεγχειρητικά ασθενείς με χρόνια αντιπηκτική αγωγή και στη μεταγχειρητική φλεβική θρόμβωση με χρήση αναστολέων θρομβίνης για ΗΙΤ.

Το ενδιαφέρον του Σπυρόπουλου στις κλινικές έρευνες περιλαμβάνει και τη χρήση χαμηλού μοριακού βάρους ηπαρίνης για αντιμετώπιση της φλεβικής θρομβοεμβολικής νόσου, τη χρήση αναπληρωματικών αντιπηκτικών για κακοήθη καρκίνο ή εγκυμοσύνη και φαρμακοοικονομική αξιολόγηση θεραπείας για ασθενείς με φλεβίτιδα.

Ως αναπληρωτής καθηγητής Κλινικής Ιατρικής και αναπληρωτής καθηγητής της Φαρκακευτικής στο Πανεπιστήμιου του Νέου Μεξικού Health Sciences Center, δημιούργησε ένα κλινικό πρόγραμμα σπουδών για τη θρόμβωση.

Τα άρθρα και οι επιστολές του έχουν δημοσιευθεί σε πάνω απο 50 περιοδικά μεταξύ άλλων το Chest, Journal of Thrombosis and Thrombolysis, Clinical Applied Thrombosis Haemostasis, Thrombosis Research και Thrombosis Haemostasis.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ