Στόχος του είναι να φέρει την επανάσταση στα διαστημικά ταξίδια
Έργα Ελλήνων

Στόχος του είναι να φέρει την επανάσταση στα διαστημικά ταξίδια

Ο Θεόδωρος Μουρατίδης σπουδάζει αεροδιαστημική μηχανολογία και φυσική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (Massachusetts Institute of Technology (MIT)) των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ξεκίνησε τις σπουδές του το 2011 στο Πανεπιστήμιο Μονάς (Monash University) στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και έπειτα από δύο χρόνια κατάφερε να κάνει μεταγραφή σε ένα από τα γνωστότερα πανεπιστήμια της Αμερικής το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (ΜΙΤ).

Ο Μουρατίδης είναι ένας στους συνολικά είκοσι φοιτητές από ολόκληρο τον κόσμο και ο μοναδικός από την Αυστραλία που κατάφερε να κάνει μεταγραφή στο MIT. Στόχος του είναι να φέρει την επανάσταση στα διαστημικά ταξίδια, δημιουργώντας ένα νέο σύστημα διαστημικής προώθησης το οποίο θα είναι αποδοτικό, ασφαλές και βιώσιμο.

Αυτό θα είναι και το θέμα που θα ερευνήσει στο διδακτορικό του. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του ονειρεύεται να εργαστεί στον τομέα σχεδιασμού προώθησης διαστημοπλοίων. Η αγάπη του για το διάστημα και τα διαστημόπλοια ξεκίνησε από πολύ νωρίς, σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών.

“Ξεκίνησα να δημιουργώ διαστημόπλοια από Lego από όταν ήμουν τεσσάρων ετών”, ο ίδιος δήλωσε.

Ο Μουρατίδης είναι επίσης αθλητής της άρσης βαρών και κατατάσσεται στη δεκάδα των καλύτερων του αθλήματος της ηλικία του. Επίσης είναι και ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Achieving Purpose, μέσω της ιστοσελίδας αυτής θέλει να εμπνεύσει, να βοηθήσει και να κινητοποιήσει τους ανθρώπους να κυνηγήσουν τα όνειρα τους και να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ