Κορυφαίος πολιτικός αναλυτής στις Ηνωμένες Πολιτείες
Έργα Ελλήνων

Κορυφαίος πολιτικός αναλυτής στις Ηνωμένες Πολιτείες

Ο Τζορτζ Στεφανόπουλος είναι ένας από τους κορυφαίους παρουσιαστές στο ABC News. Στο παρελθόν έχει διατελέσει ως ένας από τους Ανώτερους συμβούλους σε θέματα Πολιτικής και Στρατηγικής κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του Μπιλ Κλίντον.

Γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου του 1961 στο Fall River της Μασαχουσέτης. Ο πατέρας του Ρόμπερτ Γεώργιος Στεφανόπουλος, ήταν ιερέας της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας και η μητέρα του Νικολίτσα Τσάφου, ήταν Διευθύντρια στο γραφείο επικοινωνίας της Αρχιεπισκοπής.

«Με μεγάλωσαν να είμαι περήφανος για τις ελληνικές παραδόσεις και να ξέρω ότι έχουν συνεισφέρει στις ΗΠΑ. Λάτρευα το γεγονός ότι το όνομα μου ήταν μεγαλύτερο από όλων των υπολοίπων» τονίζει.

Από μικρό παιδί του άρεσε η πολιτική και αυτό συνδέεται με τις ρίζες του, όπως λέει.

Ο Τζορτζ τελείωσε το σχολείο Orange High School του Pepper Pike, το 1982 έλαβε το πτυχίο του στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο  Columbia της Νέας Υόρκης όπου ήταν και αθλητικός ανταποκριτής στο ραδιοφωνικό σταθμό του πανεπιστημίου WKCR-FM. Ακολουθώντας την επιθυμία του πατέρα του να γίνει ιερέας έλαβε υποτροφία Rhodes Scholarship και έλαβε το M.A. στη Θεολογία από το Balliol College.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός του γερουσιαστή του Κλίβελαντ  Ed Feighan στην Ουάσινγκτον όπου σύντομα έγινε υπεύθυνος προσωπικού. Το 1988, εργάστηκε στην προεκλογική καμπάνια του Μαϊκλ Δουκάκη. Μετέπειτα εργάστηκε για τον Dick Gephardt, έως ότου ξεκινήσει να εργάζεται για την προεκλογική καμπάνια του Μπιλ Κλίντον.

Το 1991, ο Στεφανόπουλος υπέγραψε ως αναπληρωματικός διευθυντής επικοινωνίας στην προεκλογική καμπάνια του Κυβερνήτη του Αρκάνσας Μπιλ Κλίντον. Μετά την εκλογή του Κλίντον το 1992, ο Στεφανόπουλος έγινε ένας από τους ανώτερους συμβούλους του Προέδρου σε θέματα πολιτικής και στρατηγικής.

Το 1996, μετά την επανεκλογή του Κλίντον, εργάστηκε ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Columbia και ως πολιτικός σχολιαστής και αναλυτής για το ABC News.

Το 1999, δημοσίευσε το βιβλίο “All Too Human: A Political Education” στο οποίο αναφέρει τις επαγγελματικές εμπειρίες που απέκτησε στη συνεργασία του με τον Μπιλ Κλίντον, το οποίο και κατέκτησε την πρώτη θέση στη λίστα των bestseller της Νέας Υόρκης.

Από το 2002 έως και το 2010, ήταν ομάδα του πολιτικού προγράμματος του ABC News “This Week” και το 2012 έγινε ο κεντρικός παρουσιαστής. Επίσης έχει συμμετάσχει στο πρόγραμμα “Good Morning America”.

Είναι παντρεμένος με την Alexandra Wentworth και έχουν δύο παιδιά.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ