Επιτυχημένος επιχειρηματίας με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης
Έργα Ελλήνων

Επιτυχημένος επιχειρηματίας με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης

Ο Τρόι Γεανόπουλος είναι συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της εταιρίας Efficiency Network, Inc. TEN. Η TEN επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και αξιοποίηση της ενεργειακής απόδοσης.

Ο Γεανόπουλος γεννήθηκε στο Πίτσμπεργκ των Ηνωμένων Πολιτειών. Έλαβε Bachelor of Arts από το Dickinson College στην Πενσυλβάνια  (1990-1994). Αμέσως μετά την αποφοίτηση του έως και το 2000, εργάστηκε στην εταιρία Fostech USA Lightning Services η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των συστημάτων φωτισμού και στην οποία υπήρξε Αντιπρόεδρος και Account and Project Manager.

Το 2000 έγινε Πρόεδρος της CLT Efficient Technologies. Υπό την προεδρία του η επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρίας εστιάστηκε κυρίως σε σχολεία, πανεπιστήμια και εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης έχοντας ως αποτέλεσμα τεράστια κέρδη. Όταν η CLT Efficient Technologies εξαγοράστηκε από τη Constellation Energy το 2009 ο Γεανόπουλος διορίστηκε Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης (Vice President of Business Development) όπου και διετέλεσε σε αυτή τη θέση έως και το 2011.

Το Σεπτέμβριο του 2012, ο Γεανόπουλος έγινε συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της εταιρίας Efficiency Network, Inc. (TEN). Η TEN επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και αξιοποίηση της ενεργειακής απόδοσης, έχοντας ως στόχο την εδραίωση της ως κορυφαία εταιρία στον κλάδο αυτό.

Ο ίδιος μαζί με την σύζυγο του Αννίκα και τα τρία τους παιδιά κατοικούν σε προάστιο του Πίτσμπεργκ της Πενσυλβάνια.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ