Ο τενόρος που συναρπάζει με τη φωνή του ολόκληρο τον κόσμο
Έργα Ελλήνων

Ο τενόρος που συναρπάζει με τη φωνή του ολόκληρο τον κόσμο

Ο Δημήτρης Πίττας είναι τενόρος και έχει μαγέψει το κοινό με τις εμφανίσεις του τόσο σε όπερες της Αμερικής όσο και της Ευρώπης. Η εφημερίδα New York Times επαίνεσε τις επιδόσεις του «με το αβίαστα καλλιεργημένο τραγούδι του μπορεί να τον μπέρδευε κανείς με Ιταλό τενόρο. Ο κ. Πίττας έχει μέλλον και προφανώς ήδη ένα παρόν», ενώ ο New York Observer τον αποκάλεσε «είναι ένας ανερχόμενος νεαρός τραγουδιστής με ανεπηρέαστη γοητεία» και τον συνέκρινε με την εμφάνιση και τη φωνή του Plácido Domingo στα νιάτα του.

Έχει εμφανιστεί στην Bavarian State Opera στο Μόναχο, στην κρατική όπερα της Βιέννης, στη Royal Opera στο Covent Garden του Λονδίνου και στη Canadian Opera Company στο Τορόντο του Καναδά.Έχει υποδυθεί τον Rodolfo στο έργο τεσσάρων πράξεων La bohème, τον Macduff στο έργο Macbeth που ανέβηκε στη Metropolitan Opera, τον Nemorino στο έργο L’Elisir d’Amore και τον Tamino στο έργο Μαγικός Αυλός.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από Έλληνες γονείς. Είναι απόφοιτος του Metropolitan Opera’s Lindemann Young Artist Development Program.

Για τη σεζόν 2014-2015 έχει ήδη εμφανιστεί στο έργο τεσσάρων πράξεων La Bohème υποδυόμενος τον Ροδόλφο στις  Opera National de Bordeaux και  Palm Beach Opera. Μέσα στη σεζόν αυτή αναμένεται να υποδυθεί τον  Δον Κάρλο από το ομώνυμο έργο του Τζουζέπε Βέρντι σε εμφάνιση του στην Opera Philadelphia.

Στη σεζόν 2013-2014 έκανε επίσης πολύ αξιόλογες εμφανίσεις όπως στην όπερα Bolshoi Opera στη Μόσχα υποδυόμενος τον Δον Κάρλο του Βέρντι και στην Hamburg State Opera στο έργο I Lombardi υποδυόμενος τον Oronte.

Στη σεζόν 2012-2013, ο Πίττας εμφανίστηκε στην όπερα της Φραγκφούρτης υποδυόμενος τον Ροδόλφο στο έργο La bohème. Για το ίδιο έργο εμφανίστηκε στη Houston Grand Opera και στη Lyric Opera του Σικάγο.

Παλαιότερα έχει υποδυθεί πληθώρα ρόλων στη Metropolitan Opera και στο Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ