Ο νεαρός τενίστας που ανεβαίνει συνεχώς στην παγκόσμια κατάταξη
Έργα Ελλήνων

Ο νεαρός τενίστας που ανεβαίνει συνεχώς στην παγκόσμια κατάταξη

Ο Νικ Κύργιος είναι ελληνικής καταγωγής Αυστραλο-Μαλαισιανός επαγγελματίας τενίστας. Μαζί με τον Θανάση Κοκκινάκη κατάφεραν να κερδίσουν τον τίτλο στο διπλό του Wimbledon στην κατηγορία Juniors.

Γεννήθηκε στην Καμπέρα στις 27 Απριλίου του 1995. Ο πατέρας του, Γιώργος, είναι Έλληνας ενώ η μητέρα του από τη Μαλαισία. Έχει 2 αδέλφια, ο Χρήστος είναι δικηγόρος και η αδελφή του Χαλιμά είναι ηθοποιός.

«Θέλω να γίνω ο νούμερο 1 παίκτης στον κόσμο. Αυτό είναι το κίνητρό μου. Δεν έχω βιώσει ποτέ κάτι τέτοιο στη ζωή μου» δήλωσε μετά τον αγώνα που κατάφερε να νικήσει το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης Ραφαέλ Ναδάλ και να προκριθεί στους 8 του Wimbledon.

Στο σχολείο έπαιζε μπάσκετ, αλλά αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με το τένις όταν ήταν 14 ετών. Δύο χρόνια αργότερα πήρε υποτροφία από το Ινστιτούτο Άθλησης της Αυστραλίας, όπου του δόθηκε η δυνατότητα να αναπτύξει περαιτέρω τις ικανότητες του στο τέννις. Κέρδισε τον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία junior στα Φίτζι το 2010, σε ηλικία 15 ετών. Το 2011 εμφανίστηκε στο Australian Open

Το 2012 κέρδισε 2 junior grand slam και έφθασε στο νούμερο 3 της junior παγκόσμιας κατάταξης.

Το 2013 γίνεται το νούμερο 1 της κατάταξης κερδίζοντας στον τελικό του Traralgon International. Το 2013 επίσης στο junior Australian Open παίζει εναντίον του Θανάση Κοκκινάκη και κερδίζει τον πρώτο τίτλο του junior grand slam.

Την ίδια χρονιά Κύργιος και Κοκκινάκης κατάφεραν να κερδίσουν τον τίτλο στο διπλό του Wimbledon στην κατηγορία Juniors.

Το 2014 ο Κύργιος προκάλεσε εντύπωση όταν κατάφερε να νικήσει το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης Ραφαέλ Ναδάλ και να προκριθεί στους 8 του Wimbledon. Από το νούμερο 144 στην κατάταξη η νίκη του τον «ανέβασε» στο 68 παγκοσμίως.

Τα επιτεύγματα του Νικ:

  • Πρώτη wildcard  μέσα σε 10 χρόνια που κατάφερε να φτάσει στους Τελικούς του Grand Slam
  • Πρώτος παίκτης εκτός top 100 που κέρδισε το νούμερο 1 της Παγκόσμιας κατάταξης σε Grand Slam
  • 66η θέση στην κατάταξη τον Αύγουστο του 2014
  • Φιναλίστ στο wimbledon 2014
  • Κέρδισε το Nottingham Challenge το 2014
  • Νεαρότερος παίκτης στο top 200 (στη θέση 66)
  • Είχε 128 άσους στο Wimbledon 2014

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ