Η νεαρή Ελληνοκαναδή που εντυπωσιάζει στο Hollywood
Έργα Ελλήνων

Η νεαρή Ελληνοκαναδή που εντυπωσιάζει στο Hollywood

Η Μαρί Αυγεροπούλου είναι Ελληνοκαναδή ηθοποιός και μοντέλο, ιδιαιτέρως γνωστή για τους ρόλους της στις τηλεοπτικές σειρές Cult και Hunt to kill. Συμμετείχε επίσης και στις ταινίες Percy Jackson & the Olympians, όπου υποδύθηκε την κόρη της θεάς Αφροδίτης και στο Tracers με συμπρωταγωνιστή τον Τέιλορ Λότνερ από το Twilight. Πρόσφατα πρωταγωνιστεί στη σειρά The 100.

Γεννήθηκε στις 17 Ιουνίου 1986 και μεγάλωσε στις όχθες της λίμνης Superior του Thunder Bay στο Ontario. Ως παιδί ψάρευε, κατασκήνωνε στο δάσος και ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός σε ταινίες δράσης.

Σπούδασε Δημοσιογραφία για 2 χρόνια στο Οντάριο, αλλά αποφάσισε να πάει στην Ευρώπη για να βρει τον εαυτό της. Μετά από λίγους μήνες επιστρέφει στον Καναδά, αλλά αποφασίζει να μείνει στο Βανκούβερ και να κυνηγήσει το όνειρο της ηθοποιίας.

Σε ένα κάστινγκ για ντράμερς, στα οποία είναι εξαιρετική, ένας ατζέντης αναγνώρισε το ταλέντο της κι έτσι ξεκίνησαν οι εμφανίσεις σε διαφημίσεις. Σύντομα, την εντόπισε ο σκηνοθέτης Κρις Κολόμπους («Harry Potter», «Rent», «Mrs Doubtfire», «Home Alone») και της έδωσε τον πρώτο της ρόλο στην ταινία  «I Love You, Beth Cooper».

Έχει εμφανιστεί σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα όπως το Fox, NBC και CBS και σε σειρές όπως Supernatural, Fringe, Eureka, και Human Target.

Το 2011 έπαιξε στην ταινία που ήταν και υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα «50-50″. Μετά τις επιτυχίες στο Βανκούβερ, αποφάσισε να μετακομίσει στο Λος Άντζελες. Μέσα σε ένα χρόνο καταφέρνει και πρωταγωνιστεί στο «Φυγάς στα 17″.

Διατηρούσε μέχρι πρόσφατα σχέση με τον συμπρωταγωνιστή της στην ταινία Tracers, Τέιλορ Λότνερ.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ