Ανακάλυψε “κρυφό” κώδικα μέσα στο DNA
Έργα Ελλήνων

Ανακάλυψε “κρυφό” κώδικα μέσα στο DNA

Ο Γιάννης Σταματογιαννόπουλος είναι καθηγητής Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Washington School στο Σιάτλ. Η ομάδα στην οποία είναι επικεφαλής ανακάλυψε έναν «κρυφό» γενετικό κώδικα μέσα στο DNA.

Το εργαστήριο του καθηγητή επικεντρώνεται στην αποκωδικοποίηση του ρυθμιστικού κυκλώματος του ανθρώπινου γονιδιώματος μέσω της εφαρμογής υψηλής απόδοσης μοριακών και υπολογιστικών τεχνολογιών.

«Ανακαλύψαμε πως ο γενετικός κώδικας μπορεί να μεταφραστεί με δύο διαφορετικούς τρόπους, όχι μόνο με έναν» αναφέρει σε δηλώσεις του.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην επιστημονική επιθεώρηση Science, διεξήγαγαν την έρευνά τους στο πλαίσιο της «Εγκυκλοπαίδειας Στοιχείων DNA», γνωστού και ως Διεθνούς Προγράμματος ENCODE.

Ο Έλληνας επιστήμονας σπούδασε βιολογία στο πανεπιστήμιο Standford της Καλιφόρνια και Ιατρική στο Washington School, ενώ ειδικεύτηκε στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης.

Έχει στο ενεργητικό του δεκάδες δημοσιεύσεις και αρκετά βραβεία και διακρίσεις για την έρευνα του όπως το Litchfield Lectureship with Title από το Πανεπιστήμιο Oxford, το βραβείο Distinguished Alumni Achievement από το Πανεπιστήμιο Washington School και το βραβείο Excellence in Research από την Αμερικανική Ένωση για κλινικές έρευνες.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 2

  1. George Trialonis

    Οι Ελληνες έξω από την Ελλάδα πάνε πολύ καλά. Οσοι μπορούν ας φεύγουν έξω.


    • ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΑΒΟΥΡΑΣ

      ΕΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΕΞΩ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ, … ΜΕΣΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΓΕΡΟΙ! ΚΑΙ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!!!!
      ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΦΡΟΑΣΙΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

      ΘΑ ΕΜΑΘΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΙΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ (ΓΑΛΛΙΑ, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΣΟΥΗΔΙΑ, … ) ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

      ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΩΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΩΝΤΑΙ (ΚΑΙ) ΕΔΩ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ! ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΠΡΟ 2 ΧΙΛΙΕΤΙΩΝ!

      ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ
      “ΕΡΗΜΩΣΙ” ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ