Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του Σαν Φρανσίσκο

Γεννηθήκατε στην Αμερική, αλλά η Ελλάδα ήταν πάντα παρούσα για την οικογένεια σας

Μεγάλωσα στην Αστόρια της Νέας Υόρκης σε μία άκρως ελληνική γειτονιά. Το γεγονός ότι κάθε καλοκαίρι ως παιδί το περνούσα στην Ελλάδα, βοήθησε στο να μεγαλώσω με 2 κουλτούρες. Είμαι πολύ περίεργος με τους ανθρώπους και πως μπορούμε να αλληλεπιδρούμε με το περιβάλλον μας. Σπούδασα κοινωνιολογία στο Χάρβαρντ και ξεκίνησα να εργάζομαι πάνω στη δημιουργία αλληλεπιδραστικών δρώμενων στο Σαν Φρανσίσκο. Τα ενδιαφέροντα μου επικεντρώθηκαν προς την εξερεύνηση περισσότερο χαρούμενων και έντονων δρώμενων, τα οποία θα μπορούσαν να εμπνεύσουν τους ανθρώπους. Κάπως έτσι, ξεκίνησα την δική μου πρακτική για να το μετατρέψω σε μία εργασία πλήρους απασχόλησης.

Εξηγήστε μας λίγο για την τέχνη σας και τα δρώμενα τα οποία δημιουργείτε

Τα μοναδικά και διεπιστημονικά δρώμενα μου ανασυνθέτουν με παιχνιδιάρικη διάθεση την καθημερινότητα και εμπνέουν τους ανθρώπους να δουν τον κόσμο με νέα μάτια! Επικεντρώνομαι στο να αναδεικνύω πράγματα και συναισθήματα που παίρνουμε ως δεδομένα και να τα δείχνω στους ανθρώπους υπό ένα νέο πρίσμα βασιζόμενος στο χιούμορ και την έκπληξη.

Το δρώμενο Pulse of the city έκανε μεγάλη εντύπωση. Σκέφτεστε να το εφαρμόσετε και σε άλλες πόλεις;

Η ομορφιά της δράσης Pulse of the City είναι ότι ταιριάζει υπέροχα στο αστικό περιβάλλον. Δεν έχουμε επι του παρόντος σχέδια για άλλες πόλεις, αλλά είμαι σίγουρα ανοιχτός σε συνεργασίες με τοπικούς παράγοντες για να το δούμε και σε άλλες πόλεις.

Μπαλόνια, χρώματα, φουσκάλες, μουσική… Ποια είναι το κομμάτια του παζλ της ευτυχίας για εσάς;

Προκαλώντας τον παλιμπαιδισμό με αντικείμενα όπως τα μπαλόνια ή οι φούσκες είναι ένας πολύ δυνατός τρόπος για να εμπλακούν οι άνθρωποι σε ένα παιχνίδι. Τα πάντα εξαρτώνται από την δημιουργία ενός περιβάλλοντός και περιεχομένου και θα επιτρέψει στους ανθρώπους να νιώσουν αυτή την ελευθερία.

Περιοδικά και εφημερίδες σας περιγράφουν ως τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο, είστε όντως;

Η δουλειά μου αισιόδοξη και παιχνιδιάρα, όπως και η προσωπικότητα μου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαι ποτέ στεναχωρημένος. Βιώνω όλα τα συναισθήματα όσο και οποιοσδήποτε άλλος.

Μπορούν οι άνθρωποι να γίνουν πιο ευτυχισμένοι; Ως «ειδικός» ποια είναι η συμβουλή σας;

Η ευτυχία για μένα είναι το να εκτιμάς την ομορφιά αυτών που σε περιβάλλουν κάθε στιγμή. Αυτό προσπαθώ να τονίσω με τα περισσότερα από τα δρώμενά μου.

Αν σας ζητούσα να διαλέξετε την κορυφαία ως τώρα στιγμή της καριέρας σας, ποια θα ήταν αυτή;

Όταν ξεκίνησε το Pulse of the City, είδα μια γυναίκα η οποία ξέσπασε σε κλάματα χαρά μόλις το χρησιμοποίησε. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω τίποτε περισσότερο!

Η δουλειά σας αφορά κάτι το οποίο αγαπάτε, λίγοι το καταφέρνουν. Ήταν θέμα τύχης ή υπάρχει μυστικό;

Η δουλειά μου έχει τα θετικά της αλλά και τα αρνητικά όπως κάθε άλλη εργασία. Είναι μεγάλη τιμή να αναγνωρίζονται οι ιδέες και δημιουργίες μου, με τις οποίες προσπαθώ να βοηθήσω τους ανθρώπους. Πάνω από όλα προσπαθώ και εργάζομαι σκληρά για το κοινό καλό αλλά και για να διασκεδάζω.
Έχετε αναμνήσεις με ελληνικό «άρωμα» από την παιδική σας ηλικία;

Οι ελληνικές παραδόσεις ήταν πολύ σημαντικές από την παιδική μου ηλικία. Το Πάσχα ήταν φυσικά αυτό που περιμέναμε όλη τη χρονιά. Η 25η Μαρτίου, οι ονομαστικές εορτές, η βασιλόπιτα και τόσες άλλες γιορτές.

Τα ελληνικά σας είναι σε καλή κατάσταση;

Μιλάω αρκετά καλά ελληνικά. Τα μιλάω από παιδί και είμαι ευγνώμων για αυτό. Ήταν πάντα εξαιρετικά σημαντικό για εμένα να μπορώ να επικοινωνώ με την οικογένεια μου. Πραγματικά εκτιμώ αυτή τη θεώρηση και πρόσβαση σε μια διαφορετική κουλτούρα.
Σκοπεύετε να κάνετε ένα δρώμενο στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη;

Θα μου άρεσε πολύ να κάνω κάτι στην Ελλάδα, αλλά θα ήθελα να είναι εναρμονισμένο με τον τόπο, οπότε θα έπρεπε να κάνω έρευνα σε συγκεκριμένες περιοχές.

Τι σημαίνει Ελλάδα για εσάς;

Η Ελλάδα παίζει μεγάλο ρόλο στην ταυτότητα μου. Σε αυτήν οφείλω την όμορφη και πλούσια κουλτούρα στην οποία μεγάλωσα και για την οποία είμαι περήφανος.

Έργα Ελλήνων

Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του Σαν Φρανσίσκο

Ο Γιώργος Ζησιάδης είναι ένας από τους πιο δημιουργικούς καλλιτέχνες του Σαν Φρανσίσκο.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και η καταγωγή του είναι από τη Θεσσαλονίκη, την οποία επισκέπτεται σχεδόν κάθε καλοκαίρι. Μεγάλωσε σε μία από τις πιο ελληνικές γειτονιές, όπως τονίζει ο ίδιος.

Πήγε στο ελληνικό σχολείο St. Demetrios στο Queens, και σε αυτό οφείλει το γεγονός ότι μιλά πολύ καλά ελληνικά.

«Μεγάλωσα στην Αστόρια της Νέας Υόρκης σε μία άκρως ελληνική γειτονιά. Το γεγονός ότι κάθε καλοκαίρι ως παιδί το περνούσα στην Ελλάδα, βοήθησε στο να μεγαλώσω με 2 κουλτούρες» δηλώνει σε συνέντευξή του στο ellines.com

Στη συνέχεια φοίτησε στο  Stuyvesant High School και ακολούθησε Harvard, όπου σπούδασε και αποφοίτησε το 2011, σπουδάζοντας κοινωνιολογία.

Στόχος του είναι να εμφυσήσει τη δημιουργικότητα και το χιούμορ της ανατροπής στην καθημερινή ζωή. Οι δουλειές του έχουν φιλοξενηθεί στα πιο σημαντικά περιοδικά και εφημερίδες όπως TIME, NPR, WIRED, FastCompany, PSFK.

 Τον έχουν περιγράψει ως τον «πιο ευτυχισμένο κάτοικο του San Francisco» και ο ίδιος με την σειρά του προσπαθεί να κάνει λίγο πιο χαρούμενους τους κατοίκους του Σαν Φρανσίσκο !

“Η ευτυχία για μένα είναι το να εκτιμάς την ομορφιά αυτών που σε περιβάλλουν κάθε στιγμή. Αυτό προσπαθώ να τονίσω με τα περισσότερα από τα δρώμενα μου.”

Διαβάστε παρακάτω τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιώργος Ζησιάδης στην ομάδα του ellines.com

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ