Ο ελληνικής καταγωγής παραγωγός που κέρδισε Όσκαρ
Έργα Ελλήνων

Ο ελληνικής καταγωγής παραγωγός που κέρδισε Όσκαρ

Ο Αντώνης Καταγκάς είναι Ελληνο-Αμερικανός παραγωγός.

Η συμμετοχή του στην παραγωγή της ταινίας «12 χρόνια σκλάβος» μαζί με τον Steve McQueen, τον Brad Pitt και τον Jeremy Kleiner του χάρισε ένα χρυσό αγαλματάκι. Η ταινία βραβεύτηκε με Όσκαρ ως καλύτερη ταινία για το 2014.

Ο διάσημος παραγωγός, έχει συμμετάσχει στην παραγωγή περισσοτέρων από 30 ταινιών τα τελευταία 12 χρόνια. Αλλά η τυχερή του χρονιά ήταν το 2014 και τα «2014 Academy Awards» στα οποία του απενεμήθη το όσκαρ.

Το 1999, δημιούργησε τη δική του εταιρία παραγωγής «Keep Your Head Productions» με όνειρο να δημιουργεί ταινίες στη Νέα Υόρκη.

Η εταιρία του δημιούργησε ταινίες όπως : «Happy Here and Now» το 2001, «This So-Called Disaster» το 2002, την ταινία «The Immigrant» του Τζειμς Γκρέι που είχε προταυεί για τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών του 2013, αλλά και την ταινία «Cymbeline» στην οποία πρωταγωνιστεί ο Ίθαν Χοκ, η Μίλα Γιόκοβιτς και ο Εντ Χάρις.

Το 2004 δέχθηκε το βραβείο «IFP Independent Spirit award», με το οποίο τιμώνται παραγωγοί ταινιών, οι οποίοι παρά τις περιορισμένες πηγές χρηματοδότησης, έχουν τη δημιουργικότητα και το πάθος που χρειάζεται για να παράγουν υψηλού επιπέδου ταινίες.

Έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους ηθοποιούς μεταξύ των οποίων ο Χοακίν Φίνιξ, ο Ρόμπιν Ουίλλιαμς, ο Μπραντ Πιτ, η Σούζαν Σάραντον, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και η Νταιάν Κίτον.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ