32 χρόνια επιχειρηματικής παρουσίας
Επιχειρώ

32 χρόνια επιχειρηματικής παρουσίας

Ο Όμιλος Εταιρειών Π. Γερμανού, Olympia Development, καταγράφει ήδη 32 χρόνια επιχειρηματικής παρουσίας στην Ελλάδα και 19 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης στη διεθνή αγορά. Με δυναμικό management, επιτυχημένη πορεία στρατηγικών συνεργασιών και 4.600 θέσεις εργασίας σε Ελλάδα και εξωτερικό, αποτελεί σήμερα έναν από τους κυρίαρχους ελληνικούς ομίλους. Διαχρονικός στόχος είναι η δημιουργία αξιών σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης.

Στην Ελλάδα, ο Όμιλος έχει σημαντική παρουσία στους κλάδους του retail, της βιομηχανίας και του χονδρεμπορίου τεχνολογίας.

Στον κλάδο του retail δραστηριοποιείται μέσω των εταιρειών Public και Multirama, και της online εταιρίας GETITNOW.gr. Τα Public μετά από 7 χρόνια παρουσίας έχουν εξελιχθεί σε ένα  από τους σημαντικότερούς παίχτες της ελληνικής αγοράς, αποτελώντας την πιο σύγχρονη καταναλωτική και ψυχαγωγική εμπειρία.

Στον κλάδο της τεχνολογίας δραστηριοποιείται μέσω της εταιρείας διανομής Westnet Distribution, η οποία λειτουργεί ως βασικός διανομέας και αντιπρόσωπος προϊόντων πληροφορικής και mobility, έχοντας συνάψει συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες της παγκόσμιας αγοράς, όπως Asus, HP, Lenovo, LG, Philips, Samsung κ.α.

Αναπόσπαστο κομμάτι του Ομίλου στον τομέα της βιομηχανίας και του κλάδου ενεργειακών προϊόντων αποτελεί η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΒΕΕ.  Eκτός συνόρων ο Όμιλος αποδεικνύει την αξία της ελληνικής τεχνογνωσίας και εμπειρίας με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας PLAY η οποία τα τελευταία 5 χρόνια έχει κατακτήσει μερίδιο αγοράς 20% αποτελώντας την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη.

Επενδύσεις €130 εκατ. στην ελληνική αγορά

Η ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά και οι νέες επενδύσεις αποτελούν αδιαπραγμάτευτη αξία για τον Όμιλο που αποδεικνύεται έμπρακτα από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €130 εκατ. που ενισχύουν κατά κύριο λόγο την δραστηριότητά του στη λιανική για υλοποίηση επενδύσεων στο δίκτυο των καταστημάτων, που, με όχημα το brand της PUBLIC αναπτύσσεται ταχύτατα σε επίπεδο σημείων λιανικής.

PUBLIC:  50 καταστήματα έως το τέλος του 2013 και 350 νέες θέσεις εργασίας

Τα καταστήματα Public όντας ίσως η μοναδική αλυσίδα καταστημάτων που στρατηγικά επιλέγει, εν μέσω κρίσης, να επενδύσει στην ελληνική αγορά υλοποιούν ένα ιδιαίτερα δυναμικό πλάνο ανάπτυξης. Μέσα σε ένα χρόνο, τα Public, έχουν τριπλασιάσει το δίκτυο τους, που σήμερα αριθμεί 35 φυσικά και 2 ηλεκτρονικά καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους η αλυσίδα να φτάσει τα 50 καταστήματα.

Η γεωγραφική επέκταση των Public συμβάλει ενεργά στην ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας σε Αθήνα και περιφέρεια, σε διάφορους τομείς απασχόλησης. Ήδη στα καταστήματα της αλυσίδας απασχολούνται περισσότερα από 1100 άτομα, ενώ μέσα στο 2013 προκύπτουν και θα προκύψουν περισσότερες από 350 νέες θέσεις.

Επιπλέον, μέσα στο 2013 τα Public, με στόχο την εξαγωγή του ελληνικού πολιτισμού εκτός συνόρων, προχώρησαν σε μία ιδιαίτερα πρωτοπόρα για τα ελληνικά δεδομένα συνεργασία με τον μεγαλύτερο e-retailer παγκοσμίως, το Amazon, διαθέτοντας 50.000 βιβλία, CD και DVD στην ελληνική γλώσσα, στους 6.000.000 έλληνες του εξωτερικού.

Η εκτεταμένη γκάμα προϊόντων πολιτισμού και τεχνολογίας, οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες τηλεπικοινωνίας σε συνεργασία με τη WIND, η εξειδίκευση του προσωπικού, η πλούσια ατζέντα εκδηλώσεων αλλά κι η συνολική ψυχαγωγική εμπειρία Public, είναι τα στοιχεία εκείνα που δίνουν αξία, καλλιεργώντας το έδαφος για την ανάπτυξη νέων καταστημάτων.

 ΟΡΑΜΑ/ΣΤΟΧΟΙ

Διαχρονικός στόχος είναι η δημιουργία αξιών σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης. Η ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά και οι νέες επενδύσεις αποτελούν αδιαπραγμάτευτη αξία για τον Όμιλο που αποδεικνύεται έμπρακτα από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €130 εκατ. που ενισχύουν κατά κύριο λόγο την δραστηριότητά του στη λιανική για υλοποίηση επενδύσεων στο δίκτυο των καταστημάτων, που, με όχημα το brand της PUBLIC αναπτύσσεται ταχύτατα σε επίπεδο σημείων λιανικής.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ/ΒΡΑΒΕΙΑ

Η  ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ABEE, είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία που για περισσότερα από 30 χρόνια σχεδιάζει, παράγει και διανέμει συστήματα αποθήκευσης και διάθεσης ενέργειας, υψηλής ποιότητας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες καθώς και υποδειγματική εξυπηρέτηση, τόσο για την ελληνική όσο και τη διεθνή αγορά.

Η εταιρεία διατηρεί ένα υγιές και δυναμικό επιχειρηματικό προφίλ, σημειώνοντας συνεχή αναπτυξιακή πορεία. Κινητήριος δύναμη της αποτελεί το βιομηχανικό συγκρότημα στο Νέο Όλβιο Ξάνθης, από το οποίο εξάγεται το 98% της παραγωγής της.

Μέσα από πολυετή προσπάθεια η Sunlight, η οποία  αποτελεί ένα “success story made in Greece”, έχει εξασφαλίσει αυτόνομη επιχειρηματική παρουσία σε 9 χώρες, και ενεργό πελατολόγιο σε περισσότερες από 100, ενώ συγκαταλέγεται  στους 5 κορυφαίους παραγωγούς βιομηχανικών μπαταριών στην Ευρώπη και στους 3 κορυφαίους παραγωγούς μπαταριών προηγμένης τεχνολογίας στον κόσμο.

Δεν σταματά όμως εκεί, καθώς οι άνθρωποι της εταιρείας εξετάζουν διαρκώς και αξιοποιούν ευκαιρίες που προκύπτουν σε νέες αγορές, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της σε χώρες της Ασίας, χώρες των 200 – 250 εκατομμυρίων κατοίκων, που εμφανίζουν εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης, καθώς επίσης σε νέες συνεργασίες στην Κεντρική Αμερική και την Νότιο Αφρική.

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ...


– Μέσα σε ένα χρόνο, τα Public, έχουν τριπλασιάσει το δίκτυο τους, που σήμερα αριθμεί 35 φυσικά και 2 ηλεκτρονικά καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους η αλυσίδα να φτάσει τα 50 καταστήματα.

– Στα καταστήματα της αλυσίδας απασχολούνται περισσότερα από 1100 άτομα, ενώ μέσα στο 2013 προκύπτουν και θα προκύψουν περισσότερες από 350 νέες θέσεις.

– Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας PLAY η οποία ανήκει στον όμιλο, τα τελευταία 5 χρόνια έχει κατακτήσει μερίδιο αγοράς 20% αποτελώντας την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη.