Γευθείτε 150 χρόνια εμπειρίας
Επιχειρώ

Γευθείτε 150 χρόνια εμπειρίας

Oταν γύρω στα 1860 όταν ο Ευστάθιος Ι. Βαρβαγιάννης φθάνει στο γραφικό Πλωμάρι της Λέσβου.  Νησί πλούσιο κι ευλογημένο η Λέσβος με άφθονα νερά που δίνουν ζωή μέχρι σήμερα σε μια αξεπέραστη ποικιλία γλυκάνισου και σε εκατοντάδες σπάνια αρωματικά φυτά.  Σ” αυτήν τη γη ο χαρισματικός δημιουργός ξεκίνησε τη διαδικασία της πρώτης απόσταξης και την παραγωγή του άριστης ποιότητας ούζου. Σήμερα, στο Πλωμάρι της Λέσβου, στα σύγχρονα, ιδιόκτητα αποστακτήρια της Ποτοποιίας Βαρβαγιάννη η τεχνολογία συνυπάρχει σε απόλυτη αρμονία με την ιστορία και την παράδοση.

Πιστοί φύλακες της παράδοσης πλέον των 153 χρόνων, η οικογένεια Βαρβαγιάννη βαδίζει στα ίδια πάντα βήματα που χάραξε ο Ευστάθιος Βαρβαγιάννης. Με πολλή αγάπη και μεράκι τα μέλη της οικογένειας επιλέγουν προσεκτικά αγνά, φυσικά υλικά και παρακολουθούν με ιδιαίτερη φροντίδα τη διαδικασία απόσταξης, που γίνεται με τον παλιό, παραδοσιακό τρόπο.

Το πάθος πέντε γενεών της οικογένειας Βαρβαγιάννη για την κατάκτηση του τέλειου στην υπηρεσία της γεύσης και η τήρηση των παλαιών τεχνικών απόσταξης έχουν σαν αποτέλεσμα το όνομα του οίκου Βαρβαγιάννη να ταυτίζεται παγκοσμίως με το όνομα του πιο εκλεκτού ελληνικού ποτού, του ούζου.

Χάρη στην καλά κρυμμένη οικογενειακή συνταγή, που συνεχίζει να δίνει πέντε γενιές αργότερα, το νόημα της ποιότητας και της γεύσης στο Ούζο Βαρβαγιάννη.

Το αποτέλεσμα αυτής της παραδοσιακής μεθόδου απόσταξης είναι ένα απόσταγμα 100% που προσδίδει και τη μοναδικότητα στο Ούζο Βαρβαγιάννη (η νομοθεσία απαιτεί μόλις 20% απόσταγμα). Το ούζο Βαρβαγιάννη ανήκει στην ανώτερη κατηγορία καθόσον προέρχεται από απόσταγμα 100% και τυγχάνει επίσης προστατευόμενης ονομασίας γεωγραφικής ένδειξης  καθόσον αποστάζεται και εμφιαλώνεται στην περιοχή του Δήμου Πλωμαρίου (ΑΥΟ 3009419/1118/0029/10-8-2004 ΦΕΚ 1283/Β/23-8-2004)

Αυτή η 100% απόσταξη ακολουθείται και στους τέσσερις παραγόμενους τύπους του Ούζου Βαρβαγιάννη που απολαμβάνουν σήμερα χιλιάδες λάτρεις του εκλεκτού αυτού ποτού στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Σήμερα η οικογενειακή επιχείρηση Βαρβαγιάννη (100% Ελληνική που ανήκει εξ ολοκλήρου στην οικογένεια Βαρβαγιάννη εδώ και 153 στο ακριτικό Πλωμάρι της Λέσβου) συνεχίζει την παράδοση στο ποιοτικό ούζο εφαρμόζοντας συστήματα όπως ISO 9001:2008 & ISO 22000:2005 (με πιστοποίηση από την  EUROCERT AE) για την ασφάλεια των ποτών και το σύστημα ΝΑΙΑΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου που αφορά τις υπεύθυνες επιχειρήσεις και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον ακολουθώντας με πίστη το δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες γενιές εδώ και 153 χρόνια πριν.

Πραγματοποιήθηκαν νέες επενδυτικές δραστηριότητες που αφορούν επέκταση σε νέες γραμμές παραγωγής ούζου , βελτίωση του εργαστηρίου ποιοτικού ελέγχου , ανάπτυξη και συστηματικότερη εκμετάλλευση των ιδιόκτητων φυτειών γλυκάνισου της εταιρείας καθώς και διεύρυνση του δικτύου πωλήσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό με σύγχρονα μέσα. Στα άμεσα σχέδια μας επίσης είναι η περαιτέρω βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών στους επισκέπτες του Μουσείου και των αποστακτηρίων ούζου Βαρβαγιάννη με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα .

ΟΡΑΜΑ/ΣΤΟΧΟΙ

Η νέα γενιά του Οίκου Βαρβαγιάννη   χωρίς να φείδεται κόπου χρόνου και χρήματος , χωρίς απλοποιήσεις και εκπτώσεις στην ποιότητα ,συνεχίζει την παράδοση και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον στηριζόμενη πάντα στην πολύτιμη κληρονομιά 5 γενεών με ένα πάντα στόχο την προσφορά αρίστης ποιότητας ούζου στους λάτρεις της ποιότητας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

1925: Ξεκινούν οι εξαγωγές των προϊόντων της εταιρίας

1965: Αρχίζουν και πάλι –μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο- οι εξαγωγές αρχικά προς τις ΗΠΑ, τη Νότια Αφρική και την Αυστραλία και αργότερα προς τις ευρωπαϊκές χώρες.

1997: η οικογένεια Βαρβαγιάννη δημιούργησε στο Πλωμάρι το πρώτο Μουσείο Ούζου στην Ελλάδα.

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ...


– Το ούζο είναι μείγμα αιθανόλης (οινοπνεύματος) νερού και διάφορων αρωματικών βοτάνων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται πάντα ο γλυκάνισος.

– Δίπλα στα σύγχρονα, ιδιόκτητα αποστακτήρια της Ποτοποιίας Βαρβαγιάννη βρίσκεται το Μουσείο του Ούζου της οικογένειας Βαρβαγιάννη. Στο μουσείο εκτίθενται τα πρώτα εργαλεία που χρησίμευαν για την εμφιάλωση και την επικόλληση της διάσημης Μπλε ετικέτας και το πρώτο καζάνι που κατασκευάστηκε το 1858 στην Κωνσταντινούπολη.