Οι καλύτερες ρακέτες θαλάσσης στον κόσμο
Επιχειρώ

Οι καλύτερες ρακέτες θαλάσσης στον κόσμο

Τη δεκαετία του 1950 ο Δημήτρηs Φερεντίνοs σε ηλικία 20 χρονών ξυλουργόs στο επάγγελμα, οραματίζεται την ιδέα και κατασκευάζει την ξυλορακέτα θαλάσσηs. Αγαπώνταs την θάλασσα ήθελε να συνδυάσει την δουλειά με αυτήν. Επαγγελματικά ξεκίνησε στιs αρχέs τηs δεκαετίαs του 1960 στην οδό Γεωργίου στο Κουκάκι. Εκεί έμεινε μέχρι και το 1969 από όπου μετακινήθηκε στην οδό Δεληγιάννη πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Το 1978 η Μαρία Παπαναστασίου γνώρισε τον Δ. Φερεντίνο και αναλαμβάνει τη διοίκηση και ανάπτυξη τηs επιχείρησηs μετά τον αιφνίδιο θάνατο του.

Αν και πολλά έχουν αλλάξει από την ημέρα ίδρυσης της εταιρείας, η ρακέτα παραμένει χειροποίητη, κατασκευάζεται από σουηδικό ξύλο στο εσωτερικό και από κόντρα πλακέ θαλάσσης στο εξωτερικό και το μυστικό της επιτυχίας είναι το κλείσιμο της ρακέτας με κενά αέρος.

Η εταιρεία κατέχει κυρίαρχη θέση στην ελληνική αγορά, με φιλοσοφία που στοχεύει στην πρωτοπορία. Με σύμμαχο την πολυετή εμπειρία και την αξιοπιστία, έχει καλλιεργήσει μακρόχρονες σχέσεις εμπιστοσύνης και στενής συνεργασίας με τους πελάτες της, που επιτρέπουν την ικανοποίηση των αναγκών και του πιο απαιτητικού πελάτη.

Πλέον η εταιρεία κάνει εξαγωγές, κυρίως στην Κύπρο, στην Βουλγαρία, στην Τουρκία, στην Ιταλία και στην Ισπανία.

Δείτε συνέντευξη της κα. Παπαναστασίου για την ιστορία και τον τρόπο κατασκευής της ρακέτας πατώντας εδώ.

ΟΡΑΜΑ/ΣΤΟΧΟΙ

Στόχος της επιχείρησης είναι η δραστηριοποίηση της κυρίως στην Ευρωπαική Ένωση. Επενδύοντας στην άριστη ποιότητα των υλικών και στην αποκλειστική τεχνογνωσία που διαθέτει, σχεδιάζει και παράγει το προϊόν της ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της αγοράς. Η διαρκής αναβάθμιση και εξέλιξη του προϊόντος είναι ο στόχος εστιάζοντας πάντα στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

– Στην δεκαετία του 1990 ξεκινάει η συνεργασία με τα πολυκαταστήματα Κatrantzos Σπορ, Πανελλήνιος Αγορά, Κλαουδάτος, Κάζος, Λαμπρόπουλος, Fotis- Sport τα οποία βρίσκονται στην Κρήτη στα Χανιά. Την ίδια χρονιά η επιχείρηση αποφασίζει και μεταφέρεται σε ένα χώρο 90 τ.μ στην οδό Φραγκούδη 19, πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

– Το 1991 γίνεται επένδυση σε νέα σύγχρονα μηχανήματα παραγωγήs με στόχο τον εκσυγχρονισμό τηs επιχείρησης.

– Το 1993 ΤΟ ΑΓΟΡΙ αναλαμβάνει την αποκλειστική αντιπροσώπευση τηs εταιρείαs Tretorn στην Ελλάδα (είδη τέννιs).

– Το 1997 η επιχείρηση μεταφέρεται σε νέο χώρο 200 τ.μ στην οδό Φραγκούδη 26 πάντα πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το 1998, ξεκινάει η συνεργασία με την εταιρεία ΔΗΜΚΑ ΕΠΕ για την αποκλειστική αντιπροσώπευση των προϊόντων «Αγόρι» σε όλη την Ελλάδα.

– Ο νέοs αιώναs ξεκινά δυναμικά για την εταιρεία κατασκευάζονταs 30.000 ρακέτεs για την ΕΛΓΕΚΑ ΑΕ σε μία σειρά προωθητικών ενεργειών για τα μεγαλύτερα Super Markets πανελλαδικά.

– Το 2001 ξεκινάει η συνεργασία με τη μεγαλύτερη παγκοσμίωs αθλητική αλυσίδα Intersport, καθώs και με τα πολυκαταστήματα Fokas ΑΕ.

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ...


  • Τις ρακέτες ως σπορ τις έφεραν στην χώρα μας οι Έλληνες της Αιγύπτου.
  • Από το 1992 η ρακέτα «Το Αγόρι» έχει πατέντα και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τις ξύλινες χειροποίητες ρακέτες.