Ένα όνομα γεμάτο ιστορία και Ελλάδα
Επιχειρώ

Ένα όνομα γεμάτο ιστορία και Ελλάδα

H πορεία της ιστορικής βιομηχανίας μπισκότων ξεκινά στην κουζίνα της οικογένειας Παπαδοπούλου, εκεί όπου με μια απλή ξύλινη σφραγίδα έφτιαξαν το πρώτο μπισκότο Παπαδοπούλου. Κανείς δεν φανταζόταν τότε ότι θα ερχόταν η μέρα που αυτό το μπισκότο δεν θα έλλειπε από κανένα Ελληνικό σπίτι.

Το 1922, με τη Μικρασιατική καταστροφή, ο Ευάγγελος Παπαδόπουλος με την μητέρα του και τους αδερφούς του, επιβιβάζονται σε πλοίο για να τους μεταφέρει μαζί με άλλους πρόσφυγες στη Μασσαλία. Το πλοίο έδεσε για ανεφοδιασμό στον Πειραιά και η οικογένεια βρήκε την ευκαιρία να επισκεφθεί την πόλη. Στο καφενείο που κάθισαν, έμαθαν με μεγάλη  έκπληξη ότι τα μπισκότα δεν ήταν διαδεδομένα στην Ελλάδα. Σε ένα λεπτό πήραν τη μεγάλη απόφαση. Δεν θα συνέχιζαν το ταξίδι τους για τη Μασσαλία, θα έμεναν στην Ελλάδα!

Αυτή είναι η αρχή της μεγάλης σημερινής βιομηχανίας μπισκότων. Το 1938 η οικογένεια εγκαθίσταται σε προσφυγική πολυκατοικία στο Λυκαβηττό και αγοράζει έναν μικρό φούρνο, ξεκινώντας τη γνωστή τους τέχνη: η μητέρα ζυμώνει και ψήνει τα Πτι-Μπερ, τα παιδιά τα πουλούν χύμα. Η σφραγίδα είναι η ίδια παλιά ξύλινη: «Αδελφοί Παπαδοπούλου, Ελλάς».

Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα…και συνεχίζουν ως σήμερα όπου τέσσερις μεγάλες παραγωγικές εγκαταστάσεις των Μπισκότων Παπαδοπούλου διαχέουν το άρωμα των προϊόντων της σε όλη την Ελλάδα.

Η E.I. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. ηγείται σήμερα στο χώρο της μπισκοτοποιίας ενώ παράλληλα κατέχει σημαντική θέση και στον τομέα των αρτοσκευασμάτων (Φρυγανιές, Παξιμάδια, Κριτσίνια, Krispies).

Τα brands της είναι ιδιαίτερα αναγνωρίσιμα και καταξιωμένα, ταυτόσημα του ελληνικού μπισκότου: PETIT BEURRE, ΜΙΡΑΝΤΑ, CREAM CRACKERS, ΓΕΜΙΣΤΑ, DIGESTIVE, CAPRICE, KRISPIES, ΧΩΡΙΑΤΙΚΕΣ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ, αγαπημένα προϊόντα που μεγάλωσαν και μεγαλώνουν πολλές γενιές Ελλήνων.

To 2011 η  εταιρεία έφερε την επανάσταση στις Μπάρες Δημητριακών και λάνσαρε τα Digestive Bars!! Πρόκειται για την 1η μπάρα δημητριακών με μπισκότο.

Πρόσφατα, η εταιρεία Παπαδοπούλου προχώρησε σε  μία νέα επένδυση με την εγκατάσταση νέας μονάδας παραγωγής στο εργοστάσιο στα Οινόφυτα, καθώς μπήκε στην αγορά του συσκευασμένου ψωμιού με 2 διαφορετικές  προτάσεις. Το ΧΩΡΙΑΝΟ, συσκευασμένο Χωριάτικο Ψωμί σε φέτες σε 3 γεύσεις: Σταρένιο με 6 Δημητριακά, Ολικής άλεσης με Σίκαλη, Πολύσπορο και το ΓΕΥΣΗ2, Ψωμί του Τοστ σε 4 γεύσεις: Σίτου, Ολικής Άλεσης, Πολύσπορο και  με Καλαμπόκι Χωριάτικο Ψωμί σε Φέτες και Τετράγωνο Ψωμί του Τοστ.

Με την κίνηση αυτή,  η εταιρεία  ενισχύει την παρουσία της στο χώρο των αρτοσκευασμάτων στην οποία κατέχει  ισχυρή θέση από τα τέλη της δεκαετίας του ‘80 με μία ποικιλία προϊόντων, όπως οι Φρυγανιές,  τα Krispies και τα  Κριτσίνια.

Εκτός από την κυριαρχία της βέβαια στην Ελληνική αγορά, η μάρκα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ταξιδεύει σήμερα σε περισσότερες από σαράντα χώρες και στις πέντε ηπείρους, με αιχμή του δόρατος το Caprice και με τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, περιλαμβανομένης και της Κύπρου, να αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα ανάπτυξης.

ΟΡΑΜΑ/ΣΤΟΧΟΙ

To όνομα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, από την ίδρυση της εταιρείας έως σήμερα, είναι συνυφασμένο με το τρίπτυχο: «Ποιότητα – Σεβασμός στον Καταναλωτή – Καινοτομία». Η εταιρεία αντλεί έμπνευση από την αγάπη του κόσμου για να υλοποιήσει το όραμά της: Φροντίδα, ποιότητα και σωστή διατροφή για τις επόμενες γενιές.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

1916 – Το πρώτο μπισκότο Παπαδοπούλου κατασκευάζεται στην κουζίνα της οικογένειας στην Κωνσταντινούπολη και σφραγίζεται με απλή ξύλινη σφραγίδα

1922 – Μικρασιατική καταστροφή. Η οικογένεια Παπαδοπούλου επιβιβάζεται σε πλοίο για τη Μασσαλία. Στον σταθμό ανεφοδιασμού στον Πειραιά, η οικογένεια αποφασίζει να μην συνεχίσει το ταξίδι της και να εγκατασταθεί στην Ελλάδα για να φέρει τη συνήθεια του μπισκότου

1938 – Με ελάχιστα χρήματα, αλλά με την πολύτιμη συνταγή του Πτι Μπερ η οικογένεια εγκαθίσταται σε προσφυγική πολυκατοικία και αγοράζει έναν μικρό φούρνο για να ξεκινήσουν πάλι τη γνωστή τους τέχνη

1940 –  Η βιοτεχνία εγκαθίσταται στην οδό Θεσσαλονίκης, στην γέφυρα Πουλοπούλου

1955 – Εγκαινιάζεται το πρώτο  εργοστάσιο στην Πέτρου Ράλλη

1974– Εγκαινιάζεται το δεύτερο εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη

1978 – Η εταιρεία λανσάρει το Caprice, μία από τις πιο σημαντικές της μάρκες

1984 – Εγκαινιάζεται το τρίτο  εργοστάσιο στον Βόλο

1985 – Η Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. πραγματοποιεί δυναμική είσοδο στον τομέα των αρτοσκευασμάτων

1990 – Εγκαινιάζεται το τέταρτο εργοστάσιο στα Οινόφυτα

1996-2004 – Στο διάστημα αυτό όλα τα εργοστάσια της εταιρείας πιστοποιούνται κατά τα διεθνή Πρότυπα Διαχείρισης Ποιότητας ΙSO 9001:2008 και Ασφάλειας τροφίμων ΙSO 22000:2005 (HACCP)

2006-Eπαναλανσαρισμα των μπισκότων ΟΚ με την νέα επωνυμία ΠΟΛΥΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ.

2008-Λανσάρισμα της σειράς ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ.

2011- Η Ε.Ι ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. πραγματοποιεί δυναμική είσοδο στην κατηγορία των μπαρών Δημητριακών, λανσάροντας τα Digestive Bars. Επαναλανσάρισμα της μάρκα των Πολυδημητριακών, το πρώτο ειδικά σχεδιασμένο μπισκότο για το πρωινό.

2013-Δυναμική είσοδος στην κατηγορία του συσκευασμένου ψωμιού.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΒΡΑΒΕΙΑ

Πλήθος βραβείων από Ελληνικές και Διεθνείς εκθέσεις Τροφίμων κοσμούν τα γραφεία της εταιρείας. Οι βραβεύσεις ξεκινούν από πολύ νωρίς, σχεδόν από την ίδρυση της εταιρείας. Χρυσά μετάλλια στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, Χρυσός Σταυρός στη Διεθνή Έκθεση Βρυξελλών, Χρυσό μετάλλιο  στη Διεθνή Έκθεση Παρισίων, διακρίσεις στη Διεθνή Έκθεση Λονδίνου καθώς και τα βραβεία Superbrands 2005, 2007 και 2009 είναι λίγες μόνο από τις βραβεύσεις της εταιρείας.

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ...


  • Τα μπισκότα της σειράς “Χωρίς Ζάχαρη” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, είναι τα μόνα μπισκότα στην Ελληνική αγορά χωρίς σάκχαρα.
  • Κάθε μπισκότο Cream Crackers ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, πάντα με βάση την ίδια παραδοσιακή συνταγή, φτιάχνεται με προζύμι και 1.296 φύλλα ζύμης!
  • Tα συσκευασμένα ψωμιά «ΧΩΡΙΑΝΟ» και «ΓΕΥΣΗ2»   έχουν διάρκεια ζωής εκτός ψυγείου 28 μέρες.
  • Η εταιρεία παράγει την ημέρα 108 τόνους , ήτοι 10,800 κιλά σε μπισκότα και αρτοσκευάσματα.