Η ομορφιά είναι οικογενειακή υπόθεση
Επιχειρώ

Η ομορφιά είναι οικογενειακή υπόθεση

H ιστορία της Fresh Line ξεκινά το 1992 όταν η ιδρύτρια και πρόεδρος της εταιρείας Κα Μάυρα Βαγιωνή- Στασινοπούλου αποφάσισε να κάνει επιχειρηματική πρακτική όλες τις γνώσεις που είχε αποκτήσει από τη Ζακυνθινή γιαγιά της πάνω σε συνταγές ομορφιάς βασισμένες σε εκλεκτά βότανα και σπάνια φυτά της ελληνικής φύσης με αρωματικές αλλά και θεραπευτικές ιδιότητες.

Η Fresh Line ξεκίνησε με ένα κατάστημα στο Χαλάνδρι. Ο κόσμος αγάπησε την αυθεντικότητά της  και μέσα σε λίγο διάστημα η ζήτηση αυξήθηκε τόσο, ώστε η ιδρύτρια μπήκε στο χώρο του Franchising παραχωρώντας Άδειες Δικαιοχρησίας σε τρίτους, οργανώνοντας ένα πανελλαδικό σύστημα υποστήριξης.

Από τα παιδικά της χρόνια, η κα. Βαγιωνή – Στασινοπούλου έφτιαχνε  καλλυντικά  στο σπίτι, με φρέσκα υλικά της κουζίνας και του κήπου, πάντα με συνταγές της γιαγιάς της. Με τον καιρό, στράφηκε στην μελέτη της βοτανικής και αρωματοθεραπείας, ερευνώντας νεώτερα αλλά και παλιά συγγράμματα αρχαίων βοτανολόγων, από Θεόφραστο και Διοσκουρίδη έως Όμηρο και Ηρόδοτο.

Η γνώση, η εμπειρία και το μεράκι της κας. Βαγιωνή – Στασινοπούλου μεταλαμπαδεύτηκε στις κόρες της Πάολα και Ναταλί, και οι τρείς τους, ενωμένες από το κοινό τους όραμα για παγκόσμια ανάπτυξη της εταιρείας, στοχεύουν όλο και περισσότεροι καταναλωτές να αγαπήσουν τα προϊόντα και να τα θυμούνται με τα Ελληνικά ονόματα τους.

Η εταιρεία σήμερα

Σήμερα,  η Fresh Line υπογράφει ένα  μεγάλο διεθνές Δίκτυο καταστημάτων και shop-in-shop σε πολλές χώρες, ένα πρότυπο εργοστάσιο παράγωγης  και  μια μεγάλη ομάδα με εξειδικευμένα στελέχη που υποστηρίζουν τους πελάτες χονδρικής και λιανικής, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζουν με συνέργεια τη συνεχή πρόοδο της εταιρείας.

Η εταιρεία αριθμεί πλέον 100 υπαλλήλους και διαθέτει δική της μονάδα παραγωγής εκτάσεως 2.500 τ.μ στο Μαρκόπουλο, Αττικής. Διαθέτει πιστοποίηση από το διεθνές πρότυπο διαχείρισης ποιότητας ISO 9008:2001, καθώς και πιστοποίηση παραγωγής από τον οργανισμό Πιστοποίησης ICEA.

ΟΡΑΜΑ/ΣΤΟΧΟΙ

Για το 2013 στόχος της εταιρείας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ασία.

Η επίτευξη της επέκτασης στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα πραγματοποιηθεί μέσω της στρατηγικής συνεργασίας της Fresh Line με το House of Fraser, η οποία οριστικοποιήθηκε στις αρχές του μήνα και θεωρείται υψίστης εμπορικής σημασίας. Μέχρι στιγμής έχουμε 2 σημεία πώλησης σε δυο πολυσύχναστες περιοχές του Λονδίνου, τη Victoria και το City. Εντός του έτους θα επεκταθούμε και σε άλλα σημεία.

Στην Ασία, το πρώτο βήμα έγινε με την σύναψη συμφωνίας με έναν από τους μεγαλύτερους διανομείς στην εν λόγω αγορά. Βάση της συμφωνίας, στο 1ο εξάμηνο του 2013,  η Fresh Line θα έχει 6 συνολικά σημεία πώλησης στο Hong Kong και 1 κατάστημα στο Μακάο, ενώ στο τέλος του 2013 αναμένεται και η διείσδυσή της στη Κίνα.

Επίσης,  αναφορικά με τη Γερμανία, η οποία είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική στον τομέα των φυτικών καλλυντικών, η εταιρεία εξακολουθεί να αναπτύσσεται μέσω του συστήματος franchise, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί εταιρικό κατάστημα και στο Βερολίνο. Στη Γερμανία, η προοπτική ανάπτυξης είναι μεγάλη, καθώς εκεί πραγματοποιείται το 45% με 50% των συνολικών πωλήσεων της ευρωπαϊκής αγοράς των φυτικών προϊόντων περιποίησης & ομορφιάς.

Ταυτόχρονα, εξετάζεται για το 2014 και η επέκταση στην αγορά της Αμερικής, που παραμένει ο μεγαλύτερος εξαγωγικός στόχος, ενώ γενικά απώτερος σκοπός είναι η καθιέρωση της Fresh Line ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες φυτικών καλλυντικών παγκοσμίως.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

– 1993: Ανοίγει το πρώτo κατάστημα στο Χαλάνδρι

– 2004: Η εταιρεία κάνει το πρώτο βήμα στο εξωτερικό

-2012: Η εταιρία επεκτείνεται στην Ασιατική αγορά

ΒΡΑΒΕΙΑ/ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

– Πρόσφατα, κατά την 5η τελετή  απονομής των Βραβείων Franchise, απονεμήθηκε στη εταιρεία το βραβείο “Best Franchise Workplace”. Μία ακόμη διάκριση σε έναν από τους πιο νευραλγικούς τομείς της, του εργασιακού περιβάλλοντος & συνθηκών.

– Tο 2010 κατέκτησε το βραβείο WOMAN FRANCHISOR, ενώ το 2009 διακρίθηκε για την ποιότητα των προϊόντων της παραλαμβάνοντας το βραβείο HIGHEST PRODUCT QUALITY.

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ...


– Το δυναμικό της εταιρείας αποτελείται από 100 άτομα και μέσα στο 2013 θα επεκταθεί κατά 20-25%

– Η Fresh Line στηρίζει ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και μάλιστα τον Ιανουάριο δώρισε πετρέλαιο στα ιδρύματα, «Η Αγία Άννα», «Φιλοθέη η Αθηναία».

– Την εορταστική περίοδο προέβη σε δωρεά 100/συνεργάτη στο σύλλογο προστασίας αγέννητου παιδιού «Αγκαλιά»

-100 από τα συνολικά 190 καταστήματα της Fresh Line στο εξωτερικό βρίσκονται στη Ρωσία