Από το φαρμακείο στο Παγκράτι, στην παγκόσμια αγορά
Επιχειρώ

Από το φαρμακείο στο Παγκράτι, στην παγκόσμια αγορά

Η εταιρεία ΚΟΡΡΕΣ «γεννήθηκε» το 1996. Το όραμα του Γιώργου Κορρέ για τη δημιουργία προϊόντων για το δέρμα, βασισμένα στις ευεργετικές δράσεις των βοτάνων ξεκίνησε από το πρώτο φαρμακείο ομοιοπαθητικής στην Αθήνα. Από τότε η ανάπτυξη της εταιρείας ήταν ραγδαία και σήμερα συγκαταλέγεται στα κορυφαία brands όλου του κόσμου, με παρουσία σε 30 αγορές του εξωτερικού και σε 5.500 φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα.

Η εταιρεία έχει σήμερα παρουσία στην Ευρώπη (Ελλάδα, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία), στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ασία (Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ, Μαλαισία), στην Αφρική και στην Αυστραλία. Μπορεί να χαρακτηριστεί ως πρότυπο ανάπτυξης, καθώς έχει κατορθώσει να βρεθεί μεταξύ των καλύτερων brand name της παγκόσμιας αγοράς καλλυντικών.

Η δημιουργία καινοτόμων προϊόντων βασισμένων σε εφαρμοσμένη και πρωτογενή έρευνα για αποδεδειγμένη δράση, εξειδικευμένα φυσικά δραστικά συστατικά και τεχνολογία αιχμής, το άνοιγμα νέων κατηγοριών, ο ισορροπημένος συνδυασμός ποιότητας-αποτελεσματικότητας-τιμής, η επένδυση στην επικοινωνία της μάρκας, αλλά και η θετική τροχιά ανάπτυξης της εξαγωγικής δραστηριότητας, με έμφαση σε Ευρώπη και Αμερική, βρίσκονται στο επίκεντρο της επιχειρηματικής δράσης της «ΚΟΡΡΕΣ». Ωστόσο, η «καρδιά» της εταιρείας αντικατοπτρίζεται στο τετράπτυχο Βότανα/ Συνεργασίες/ Εκχυλίσεις/ Έρευνα – η φιλοσοφία ανάπτυξης και αξίες της που καθοδηγούν κάθε βήμα.

Βότανα

Οι πρώτες ύλες για όλα τα προϊόντα ΚΟΡΡΕΣ είναι τα βότανα. Ειδικότερα τα ελληνικά βότανα αποτελούν βασικό κεφάλαιο για την εταιρεία, ένας τομέας στον οποίο επενδύει από την αρχή της πορείας της με σκοπό την ανάδειξη και αξιοποίησή τους. Εξάλλου, η ελληνική φύση αποτελεί μια πλούσια πηγή ευεργετικών δραστικών, περιλαμβάνοντας 6,500 φυτά εκ των οποίων τα 1,200 είναι ενδημικά.

Η ΚΟΡΡΕΣ σε συνεργασία με το Eργαστήριο Bιολογικής Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών χαρτογράφησε την εγχώρια χλωρίδα, σε μια προσπάθεια εντοπισμού των καταλληλότερων περιοχών για τη βιολογική καλλιέργεια επιλεγμένων βοτάνων που διακρίθηκαν βάσει της μοναδικότητας της δράσης τους. Στη διαδικασία αυτή, ελήφθησαν υπόψη παράμετροι, όπως κλιματολογικές συνθήκες, εδαφολογικές απαιτήσεις, αλλά και κοινωνικά κριτήρια, όπως το επίπεδο ανεργίας. Ανάμεσα στις τελικά προτεινόμενες περιοχές καλλιέργειας συγκαταλέγονται ο Βόλος για την Αμυγδαλιά, το Αγρίνιο για την Αχιλλέα, η Σάμος και η Εύβοια για το Θυμάρι, η Λάρισα για την Άγρια Τριανταφυλλιά, η Θεσπρωτία για τη Δάφνη κ.α.

Μονάδες εκχυλίσεων

Η Μονάδα Εκχυλίσεως είναι μία από τις σημαντικές επενδύσεις που πραγματοποίησε η ΚΟΡΡΕΣ τα τελευταία χρόνια, μεταξύ των οποίων και οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στα Οινόφυτα Βοιωτίας, οι στρατηγικές κινήσεις αύξησης του ποσοστού συμμετοχής ή εξαγοράς εταιρειών που εξυπηρετούν την περαιτέρω επέκταση του δικτύου διανομής, όπως η Φάρμακον Β. Ελλάδος [100%] και η γερμανική District Two [50%], αλλά και η διαρκής αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού σε ανταπόκριση των αυξημένων αναγκών.

Έρευνα

Με οδηγό ένα Διεθνές Επιστημονικό Συμβούλιο Καθηγητών στους τομείς της Βιοχημείας, Φαρμακογνωσίας και Κλινικής Δερματολογίας μελετώνται τα εκχυλίσματα και ‘κατευθύνεται’ η συμμετοχή της εταιρείας σε Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα  στα φυσικά προϊόντα και στη βιοχημεία του δέρματος. Στο πλαίσιο αυτό, το 2014 πρόκειται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα έρευνας που διεξάγει η ΚΟΡΡΕΣ σε συνεργασία με 8 πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα σχετικά με την αντιγηραντική και αντιηλιακή δράση 3,600 φυσικών αντιοξειδωτικών δραστικών.

Το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης ΚΟΡΡΕΣ αξιοποιεί τα ερευνητικά ευρήματα στην ανάπτυξη των προϊοντικών συνθέσεων που παρασκευάζονται στην παραγωγική μονάδα, πιστοποιημένη σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

ΟΡΑΜΑ / ΣΤΟΧΟΙ

Στόχος της ΚΟΡΡΕΣ είναι να παρέχει καινοτόμα και αποτελεσματικά προϊόντα βασισμένα σε δραστικά συστατικά φυσικής προέλευσης, να προάγει την έρευνα στα φυσικά συστατικά σε συνδυασμό με τη βιοχημεία του δέρματος και να αναδεικνύει τα πολύτιμα ελληνικά βότανα μέσα από συνεργασίες με τοπικούς καλλιεργητές και την παραγωγή φυτικών εκχυλισμάτων υψηλής βιολογικής αξίας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Άγριο Τραντάφυλο 1996 – Η πρώτη φυσική κρέμα 24ωρης ενυδάτωσης, που παραμένει παγκόσμιο best-seller έως σήμερα.

Yogurt Cooling Gel 2003 – Το πρώτο καλλυντικό παγκοσμίως με πραγματικό βρώσιμο γιαούρτι, σε συνέχεια τριετούς έρευνας

Κερσετίνη & Βελανιδιά 2009 – To πρώτο καλλυντικό προϊόν παγκοσμίως που ενσωματώνει τα αποτελέσματα της έρευνας «Πρωτεάσωμα και Ανθρώπινη Γήρανση» και την πρώτη φυσική κρέμα που επιτυγχάνει ανώτερη δράση συγκριτικά με αντιγηραντικές ουσίες του εργαστηρίου με μακρά παράδοση, όπως η ρετινόλη, αλλά και τις καλύτερες συμβατικές κρέμες αντιγήρανσης.

Μαύρη Πεύκη 2012 – Συσφιγκτική σειρά που συνδυάζει μια παγκόσμια καινοτομία βασισμένη σε βραβείο ΝΟΜΠΕΛ, ενδυνάμωση του πρωτεασώματος με το ισχυρό φλαβονοειδές Κερσετίνη, με νέα έρευνα για αποτελεσματική σύσφιγξη προσώπου με φυσικά συστατικά.

ΒΡΑΒΕΙΑ / ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Στις επιλεγμένες περιοχές η ΚΟΡΡΕΣ συνεργάζεται, υπό όρους συμβολαιακής γεωργίας, προσφέροντας παράλληλα εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη σε συνεργασία με το Εργαστήριο Βιολογικής Γεωργίας, με τοπικούς παραγωγούς/βιοκαλλιεργητές, αγροτικούς συνεταιρισμούς και κοινωνικούς φορείς. Παραδείγματα τέτοιων  συμπράξεων είναι με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αρωματικών Φυτών Αγρινίου, τους Βιοκαλλιεργητές Καστανιάς Αρκαδίας, τις αγροτικές φυλακές Αγιάς, την κα Γεωργία Κληρονόμου από τη Σάμο κ.α. Αυτές οι συνεργασίες τονώνουν και υποστηρίζουν την τοπική οικονομία -ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο Συνεταιρισμός Μαστιχοπαραγωγών Χίου και ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης εκπροσωπούν 3.000 και 1.000 οικογένειες αντίστοιχα

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ...


– Η ελληνική φύση αποτελεί μια πλούσια πηγή ευεργετικών δραστικών, περιλαμβάνοντας 6,500 φυτά εκ των οποίων τα 1,200 είναι ενδημικά.

– Η εταιρεία ΚΟΡΡΕΣ για την περαιτέρω επέκταση του δικτύου διανομής εξαγόρασε την Φάρμακον Β. Ελλάδος και  συμμετέχει πλέον κατά 50% στη Γερμανική District Two.