Γλυκά με ιστορία από τη Μικρά Ασία
Επιχειρώ

Γλυκά με ιστορία από τη Μικρά Ασία

Τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης δραστηριοποιούνται στο χώρο της ζαχαροπλαστικής από τις αρχές του 20ου αιώνα. Το 1922, μετά τη Μικρασιατική καταστροφή η οικογένεια βρέθηκε στη Λάρισα, όπου ο Γρηγόρης Κωνσταντινίδης έστησε το πρώτο υποτυπώδες ζαχαροπλαστείο της εποχής.

Το 1925, οι δύο γιοί του Γρηγόρη, ο Λάζαρος και ο  Στέλιος Κωνσταντινίδης άνοιξαν σε μια παράγκα το πρώτο επί ελληνικού εδάφους ζαχαροπλαστείο. Έπειτα, σημαντικοί σταθμοί στη ιστορία των ζαχαροπλαστείων Κωνσταντινίδης ήταν ο Πλαταμώνας, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος και τέλος η Αθήνα.  Σήμερα, τα εγγόνια του Γρηγόρη Κωνσταντινίδη, Γρηγόρης, Στέλιος και Μαρία Κωνσταντινίδη βρίσκονται στο πηδάλιο της επιχείρησης. Πρωταρχικό μέλημά τους, να μείνει αναλλοίωτη η οικογενειακή παράδοση, «παντρεύοντας» έτσι το παρελθόν, το παρών και το μέλλον μας.

Η εταιρία σήμερα μετράει στο ενεργητικό της 20 καταστήματα ανά την Ελλάδα. Όλα τα ζαχαροπλαστεία είναι ιδιόκτητα της οικογένειας Κωνσταντινίδη, έτσι ώστε να ελέγχει την ποιότητα των προϊόντων που προσφέρει στον πελάτη καθημερινά. Ακολουθώντας όλες τις σύγχρονες μεθόδους υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων καθώς και έχοντας εργαστήρια τελευταίας τεχνολογίας μπορούν να ανταπεξέλθουν σε οποιοδήποτε ανταγωνισμό.

Με τις παραδοσιακές αντίκες να κλέβουν την παράσταση και τα παγωτοποδήλατα να ξυπνούν αναμνήσεις μια γλυκιάς Ελλάδας, τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδη, σας δίνουν την ευκαιρία να προσφέρετε στους καλεσμένους της βάπτισης ή της εκδήλωσής  σας μια μοναδική εμπειρία ξεχωριστής εξυπηρέτησης, σε συνδυασμό με την ασύγκριτη ποιότητα και γεύση των προϊόντων της.

Προς το παρών ο όμιλος Κωνσταντινίδη δραστηριοποιείται μόνο στην εγχώρια αγορά. Τα επόμενα βήματα θα συμπεριλάβουν μεγάλες μητροπολιτικές πόλεις στην Ευρώπη και την Αμερική.

Στην Ελλάδα, η εταιρία αποτελεί ένας σημαντικός εργοδότης στον συγκεκριμένο τομέα, απασχολώντας περισσότερους από 200 εργαζόμενους.

Όλα τα προϊόντα κατασκευάζονται στα ανοιχτά παρασκευαστήρια των καταστημάτων της εταιρίας. Τα υλικά προέρχονται από Έλληνες παραγωγούς από διάφορα σημεία της χώρας. Ο όμιλος Κωνσταντινίδης  σέβεται διαχρονικά και στηρίζει τοπικούς παραγωγούς σε περιοχές όπως ο Τύρναβος και η Κρήτη.Αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι πρώτες ύλες επιλέγονται μεθοδικά και προσεκτικά από τον κύριο Γρηγόρη Κωνσταντινίδη και την ομάδα του.

Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, η διατήρηση των θέσεων εργασίας είναι πολύ σημαντική για την οικογένεια Κωνσταντινίδη. Δεδομένων των συνθηκών, η εταιρία κατάφερε όχι μόνο να κρατήσει το προσωπικό της, αλλά να προσφέρει και νέες θέσεις εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί πως με το επαναλανσάρισμα των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη και το ολοκαίνουργιο κατάστημα στον Άλιμο, φροντίζουν να προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας, έτσι ώστε να υπάρχει απασχόληση από τη νέα γενιά και να συμβάλει και η εταιρία με τον τρόπο της στην οικονομική ανάπτυξη  της χώρας.

ΟΡΑΜΑ/ΣΤΟΧΟΙ

Με οδηγό την παράδοση, στηριζόμενοι στην αξεπέραστη ποιότητα και έχοντας βασική επιδίωξη την ικανοποίηση του πελάτη, τα Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδη οραματίζονται να χτίσουν ένα σύγχρονο περιβάλλον δημιουργίας.

Βασικές αρχές:

– Συνέχιση της ιστορίας και διατήρηση αναλλοίωτων των συνταγών των προγόνων μας

– Αφοσίωση στην άψογη εξυπηρέτηση του πελάτη και στην κορυφαία ποιότητα των προϊόντων

– Αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού, με συνεχή εκπαίδευση, προσωπική ανάπτυξη και επαγγελματική αριστεία

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

1922 – Ο Γρηγόρης Κωνσταντινίδης μετά τη Μικρασιατική Καταστοφή βρέθηκε στη Λάρισα και έστησε το πρώτο υποτυπώδες εργαστήριο ζαχαροπλαστικής.

1925 – Οι γιοί του Γρηγόρη Κωνσταντινίδη, Λάζαρος και Στέλιος, άνοιξαν σε μια παράγκα το πρώτο επί ελληνικού εδάφους ζαχαροπλαστείο.

1932 – Εγκαινιάζεται το πρώτο μεγάλο και σύγχρονο ζαχαροπλαστείο της οικογένειας με το όνομα «Κυψέλη» στη Λάρισα.

1954 – Ξεκινά η παραγωγή της εξαιρετικά επιτυχημένης συνταγής μιλφέιγ που αποτελεί το γλυκό φετίχ χιλιάδων πελατών του ζαχαροπλαστείου.

ΒΡΑΒΕΙΑ/ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

1η θέση στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό παγωτού 2010/2011

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ...


– Συμμετέχουν σε ενέργειες κοινωνικού χαρακτήρα, όπως το Χριστουγεννιάτικο Bazaar 2011, τα έσοδα του οποίου ενίσχυσαν τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό Χαμόγελο του Παιδιού.

– Διαθέτουν παραδοσιακές αντίκες και παγωτοποδήλατα με όλα τα προϊόντα για γάμους βαπτίσεις και άλλες εκδηλώσεις

– Απασχολούν πάνω από 200 εργαζομένους στα 20 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα