Από τo φαρμακείο της φύσης στα φαρμακεία όλου του κόσμου

Πως οραματιστήκατε την ιδέα για την Power Health και πως καταφέρατε τελικά «να βάλετε τη φύση σε κάθε φαρμακείο;

Μεγαλώνοντας στη φύση, από πολύ νωρίς συνειδητοποίησα ότι από μόνη της αποτελεί ένα ολόκληρο φαρμακείο έτοιμη ανά πάσα  στιγμή να μας προσφέρει τις ευεργετικές ιδιότητές της  δίνοντας λύσεις σε ήπια, καθημερινά προβλήματα υγείας. Το όραμά μου να προσφέρω τη δύναμη της φύσης μέσα από δικά μου προϊόντα για την υγεία και το ευ ζην αποτελεί τη βάση, τη φιλοσοφία και την ταυτότητα της Power Health. Απαιτήθηκε σκληρή δουλειά, επιμονή και πείσμα να αποδείξουμε το πιο αυτονόητο, ότι η φύση αποτελεί αδιαμφισβήτητο σύμμαχο της υγείας μας. Με τη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση δώσαμε τη δυνατότητα τόσο στους φαρμακοποιούς όσο και στους καταναλωτές να εξοικειωθούν με τα εναλλακτικά προϊόντα και να αναγνωρίσουν την προσφορά τους στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

Ξεκινήσατε το 1984 μια καινοτόμο εταιρεία για τα δεδομένα της Ελλάδας με εναλλακτικά προϊόντα στον τομέα της υγείας, πόσο δύσκολο ήταν ο Έλληνας να αποδεχθεί «το νέο»;

Όταν ξεκινήσαμε στην Power Health, το 1984, αποτελούσε πρόκληση και επανάσταση να μιλήσουμε για ένα νέο, καλύτερο τρόπο ζωής μέσα από τα εναλλακτικά προϊόντα όπως βιταμίνες, συμπληρώματα διατροφής ομοιοπαθητική και φυτοθεραπεία σε μία εποχή όπου η σημερινή πραγματικότητα, φάνταζε τότε εξωπραγματική. Βέβαια, όταν μιλάς πρώτος για καινούργια πράγματα είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι θα συναντήσεις την καχυποψία και τη δυσπιστία τού καταναλωτή.  Από την άλλη, όμως, αυτό σου δίνει το προβάδισμα και τη δυνατότητα να ανοίξεις νέους δρόμους υπό την προϋπόθεση να το κάνεις σωστά, έντιμα επιδείχνοντας σεβασμό, επαγγελματισμό και συνέπεια. Και η Power Health το κάνει εδώ και 3 δεκαετίες, και έτσι φυσικά θα συνεχίσει.

Ποια κατηγορία προϊόντων έχει μεγαλύτερη απήχηση στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό;

Τα προϊόντα μας θα έλεγα ότι κατατάσσονται σε δύο κατηγορίες, τα εποχικά και τα προϊόντα εκείνα που οι καταναλωτές χρησιμοποιούν ανεξαρτήτως εποχής. Το χειμώνα, πρώτα στη επιλογή τους έρχονται όσα έχουν να κάνουν με την πρόληψη ή αντιμετώπιση των ιώσεων, των κρυολογημάτων της γρίπης, και τη θωράκιση του αμυντικού συστήματος, όπως εχινάτσεα,  Βιταμίνη C, σιρόπια για το βήχα, σπρέι για τον πονόλαιμο και τη μύτη και πολυβιταμίνες  που ενισχύουν τον οργανισμό ώστε να αντεπεξέρχεται στα δύσκολα ωράρια και τις απαιτήσεις τής ημέρας. Την άνοιξη και το καλοκαίρι, όπως είναι φυσικό, τα προϊόντα αδυνατίσματος έχουν την πρωτοκαθεδρία σε γυναίκες και τα τελευταία χρόνια και σε άνδρες. Στα προϊόντα που δεν έχουν να κάνουν με εποχικά συμπτώματα και συγκεντρώνουν την προτίμηση του καταναλωτικού κοινού, εντάσσεται το φυσικό συμπλήρωμα διατροφής που βελτιώνει τη στυτική λειτουργία και τις σεξουαλικές επιδόσεις, καθώς και προϊόντα που προσφέρουν ενέργεια και τόνωση. Και βέβαια, τα  προϊόντα φυτοθεραπείας τα οποία έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες και χρησιμοποιούνται για πρόληψη και εναλλακτική ή συμπληρωματική θεραπεία, κερδίζοντας συνεχώς έδαφος ως ασφαλής και προσιτή λύση σε θέματα υγείας και ήπιες χρόνιες ασθένειες.

Αν ξεκινούσατε σήμερα την Power Health, θα αλλάζατε κάτι στις επιλογές σας;

Όχι, δε θα άλλαζα τίποτα από τις επιλογές που έχω κάνει μέχρι τώρα. Θα ήταν σαν να άλλαζα όλη τη φιλοσοφία μίας διαδρομής 30 σχεδόν χρόνων που έχει κερδίσει την καταξίωση και την αναγνώριση μέσα από την εμπιστοσύνη του Έλληνα Φαρμακοποιού και της Ελληνικής οικογένειας. Το γεγονός ότι θα ξεκινούσα σε μία περίοδο κρίσης, δε θα αποτελούσε τροχοπέδη στην υλοποίηση του οράματός μου να προσφέρω στους ανθρώπους τη δύναμη της φύσης μέσα από προϊόντα απλά που θα έκαναν τη ζωή του καλύτερη. Αντίθετα θα επιδείκνυα ακόμα μεγαλύτερο πάθος και πείσμα να αποδείξω δύο πράγματα, ότι η φύση είναι αδιαμφισβήτητος σύμμαχός μας και ότι τα ελληνικά προϊόντα αξίζουν να αποτελούν την πρώτη επιλογή.

Ποιές είναι οι επόμενες κινήσεις σας, οι φιλοδοξίες σας;

Να συνεχίσει η Power Health να φροντίζει την ελληνική οικογένεια με την ίδια εντιμότητα και συνέπεια που δείχνει εδώ και3 δεκαετίες, και πάντα με προϊόντα από το φαρμακείο της φύσης στο φαρμακείο της γειτονιάς. Ιδιαίτερη, βέβαια, έμφαση θα δώσουμε στις εξαγωγές. Εδώ θα ήθελα να επισημάνω ότι τα προϊόντα της Power Health πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές ποιότητας, ασφάλειας, αποτελεσματικότητας. Αποτελούν καινοτόμα προϊόντα που όχι μόνο είναι αντάξια των ξένων και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν, αλλά και υπερτερούν. Αποτελούν 100% ελληνικές συνθέσεις, πολλές από τις οποίες είναι  μοναδικές σε ευρωπαϊκό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Και αυτό το πλεονέκτημα πρέπει να το αξιοποιήσουμε και να το αναδείξουμε αποδεικνύοντας ότι στην Ελλάδα και μυαλά υπάρχουν και δυνατότητες. Και αυτό ισχύει για πολλές ελληνικές εταιρείες.

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο έχει επηρεάσει πολλές επιχειρήσεις, πως επηρέασε την δική σας;

Αποτελούμε κι εμείς μέρος της ελληνικής κοινωνίας, θα ήταν, λοιπόν άτοπο και ψέμα να πούμε ότι η κρίση δε μας έχει αγγίξει. Φυσικά και δεν έχουμε βγει αλώβητοι, δε μας έχει πλήξει, όμως, σε βαθμό που να κινδυνεύει η βιωσιμότητα της εταιρείας. Το γεγονός βέβαια ότι η κρίση συνεχώς κλιμακώνεται δημιουργεί ακόμα πιο έντονα συναισθήματα ανασφάλειας και αγωνίας Παρόλα αυτά, η Power Health αποτελεί από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της μία εταιρεία νοικοκυρεμένη με πολύ μεθοδευμένες κινήσεις και πολύ προσεκτική διαχείριση των πόρων της. Δεν ανοίχτηκε σε επενδύσεις που ξεπερνούσαν τα κεφάλαια διαχείρισής της, γι’ αυτό και δεν έχει καταφύγει ποτέ σε δανεισμό. Είναι μία 100% ελληνική εταιρεία που έχει στηριχτεί αποκλειστικά και μόνο στις δικές της δυνάμεις. Παρόλα αυτά αντιδρούμε,  δουλεύοντας ακόμα περισσότερο, μένοντας πιστοί στο όραμά μας.

 Έχετε σκεφτεί ποτέ πως μια ενδεχόμενη αλλαγή έδρας ίσως βοηθούσε στην ανάπτυξη της εταιρίας, καθώς οι επιχειρηματικές προοπτικές στην Ελλάδα περιορίζονται συνεχώς;

Για μένα προσωπικά, δε θα είχα το δικαίωμα να κατονομάζω την Power Health ελληνική εταιρεία και να εδρεύω στο εξωτερικό. Αυτό αναμφισβήτητα έχει τεράστιες οικονομικές συνέπειες. Δεν έχω σκεφτεί να αλλάξω έδρα, αν και θα ήταν προς όφελος της εταιρείας, θα ήταν, όμως  ανέντιμο απέναντι στους ανθρώπους που εδώ και 30 χρόνια στηρίζουν την προσπάθεια αυτή. Είμαι βέβαιη ότι όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να παραμείνουν εντός και να στηρίξουν την οικονομία, και κατ’ επέκταση την ελληνική κοινωνία, αντιμετωπίζουν ένα κράτος αναλγησίας, αδιαφορίας και άδικης συμπεριφοράς με εξαιρετικά υψηλή φορολογία που υπονομεύει όχι μόνο την ανάπτυξή τους αλλά και την ίδια την επιβίωσή τους.

Τι περιμένουμε από την Power Health, από νέα προϊόντα στο μέλλον; Γνωρίζουμε ότι διαθέτετε μεγάλα ποσά κάθε χρόνο στην έρευνα.

Όπως πάντα, φυσικά πρωτοποριακά προϊόντα που προσφέρουν ποιοτικές, ασφαλείς και αποτελεσματικές λύσεις σε θέμα υγείας, τόνωσης, ομορφιάς, που καλύπτουν όλο και πιο εξειδικευμένες ανάγκες. Οι Έλληνες επιστήμονες που αποτελούν το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας μας ερευνούν και μελετούν κάθε εξέλιξη πάνω σε νέα, φυσικά δραστικά συστατικά, δεδομένου ότι η φύση είναι πραγματικά ανεξάντλητη σε θησαυρούς. Η έρευνα μπορεί να κρατήσει πολλούς μήνες ώστε να διασφαλίζεται στο έπακρο το τρίπτυχο της υψηλής ποιότητας, της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας που χαρακτηρίζει κάθε προϊόν μας. Ειδικά σε προϊόντα εξειδικευμένα όπως είναι το Mens-Χ, που αποτελεί τη δική μας φυσική εναλλακτική πρόταση στο πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας, επενδύσαμε ένα μεγάλο ποσό στην κλινική αξιολόγησή του η οποία μας δικαίωσε με το αποτέλεσμά της. Την ίδια οδό ακολουθούμε και στα αδυνατιστικά προϊόντα, από τα οποία η Ελληνίδα καταναλώτρια έχει πολύ μεγάλες απαιτήσεις και προσδοκίες, δημιουργώντας συνθέσεις με φυσικά δραστικά συστατικά που συνοδεύονται από κλινικές μελέτες και έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη της.

Επιχειρώ

Από τo φαρμακείο της φύσης στα φαρμακεία όλου του κόσμου

Η πίστη της Λιλής Περγαντά  στις ευεργετικές ιδιότητες της φύσης την ενέπνευσαν να οραματιστεί τον τρόπο που θα τις προσέφερε μέσα από δικά της προϊόντα για την υγεία και το ευ ζην.

Οι  σπουδές της στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και στη Χημεία Τροφίμων και το Management στην Αγγλία, της έδωσαν την εμπειρία να διαπιστώσει αμέσως πως τα φυσικά συμπληρώματα διατροφής κάλυπταν τα διατροφικά κενά και ενίσχυαν τις αντοχές των Άγγλων απέναντι στη δύσκολη και απαιτητική καθημερινότητα.

Αποφασίσε αμέσως, να επιστρέψει στην Ελλάδα, με στόχο να προσφέρει μία καλύτερη ποιότητα στην ελληνική οικογένεια εισάγωντας στην αγορά φυσικά προϊόντα υγείας.

H Power Health κατέχει σήμερα μία  από τις κορυφαίες θέσεις στο χώρο των φυσικών προϊόντων υγείας, τόσο στην προτίμηση του Έλληνα φαρμακοποιού όσο και της ελληνικής οικογένειας.

Ειδικοί και έμπειροι επιστήμονες του Τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων, σχεδιάζουν τις συνθέσεις των δικών της προϊόντων αποκλειστικά από φυσικές πρώτες ύλες, όπως βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, εκχυλίσματα φυτών και φρούτων.

Προϊόντα που ανταποκρίνονται στην Ελληνική πραγματικότητα καλύπτοντας τις ανάγκες όλης της οικογένειας. Συνθέσεις μοναδικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο που όχι μόνο είναι αντάξιες των ξένων αλλά και συχνά υπερτερούν.

Παρά τη σφοδρή κρίση που πλήττει τη χώρα, η Power Health σηκώνει ψηλά την Ελληνική σημαία κερδίζοντας διεθνείς διακρίσεις κύρους, όπως από τον κορυφαίο Ευρωπαϊκό επιχειρηματικό θεσμό European Business Awards, από τον Παγκόσμιο θεσμό Global Trade Leaders Club και την Ernst & Young.

Η εταιρία στεγάζεται στη Μεταμόρφωση Αττικής, όπου βρίσκονται οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της. Ένα υπερσύγχρονο, λειτουργικό, πενταόροφο κτίριο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, συνολικής έκτασης 2.000 τ.μ. που στεγάζει όλες τις λειτουργίες και τις δραστηριότητες της εταιρείας (Διοίκηση, Marketing, Πωλήσεις, Λογιστήριο, Έκθεση). Επιπλέον διαθέτει μεγάλες εγκαταστάσεις αποθήκευσης των προϊόντων και των εμπορευμάτων της εταιρίας.

ΟΡΑΜΑ/ΣΤΟΧΟΙ

Η Power Health οραματίζεται να παραμείνει η πρώτη επιλογή στο χώρο των φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής, φυτοθεραπείας και ομοιοπαθητικής στην Ελλάδα προσφέροντας στην Ελληνική οικογένεια προϊόντα από το φαρμακείο της φύσης στο φαρμακείο της γειτονιάς,  επενδύοντας ταυτόχρονα σε μία δυναμική παρουσία της στο εξωτερικό.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

1984: Ιδρύεται η Power Health Hellas που εισάγει πρώτη στην ελληνική αγορά έννοιες όπως «φυτοθεραπεία» & «ομοιοπαθητική», συμπληρώνοντας τον προϊοντικό της στόλο με πλήθος εναλλακτικών προϊόντων.

1989-2003  Η Power Health εκπαιδεύει τον Έλληνα φαρμακοποιό και καταναλωτή στον  τομέα των εναλλακτικών προϊόντων και ουσιαστικά αναδομεί ολόκληρη την αγορά.

2003 Μετεγκατάσταση στα νέα, ιδιόκτητα κτίρια στη Μεταμόρφωση Αττικής και δημιουργία του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης, με στόχο την ανάπτυξη των δικών της προϊόντων.

2005  Λανσάρεται η πρώτη σειρά προϊόντων αδυνατίσματος, η οποία αποτελεί την πιο επιτυχημένη οικογένεια Συμπληρωμάτων Διατροφής στην Ελλάδα.

2010 H Power Health επεκτείνεται στην Κύπρο, στo πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας, με στόχο την ανάπτυξή της και σε ξένες αγορές.

ΒΡΑΒΕΙΑ/ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

2011-2012: Εντάχθηκε στις “STRONGEST COMPANIES IN GREECE”,  σύμφωνα με την ICAP, ως μία από τις πιο ισχυρές εταιρείες στην Ελλάδα.

2011-2012:  Επιλέχθηκε για δύο συνεχείς χρονιές ανάμεσα στις 400 ισχυρότερες ευρωπαϊκές εταιρίες στα European Business Awards.

2012: Διακρίθηκε με το βραβείο “International Business Excellence” από το Global Trade Leaders Club για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της καθώς και την επιχειρηματική της φιλοσοφία και εξέλιξη.

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ...


– Η Power Health ενισχύει εδώ και χρόνια τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς UNICEF, Φαρμακοποιοί του Κόσμου, Γιατροί Χωρίς  Σύνορα, Χαμόγελο του Παιδιού

– Τα προϊόντα της εξάγονται κυρίως στην Κύπρο και στα Βαλκάνια.

– Η εταιρία απασχολεί συνολικά 70 εργαζομένους μεταξύ των οποίων 38 άνδρες και 32 γυναίκες, με Μ.Ο. ηλικίας τα 35-40 χρόνια.