Απ’ την πηγή κι απ’ την καρδιά
Επιχειρώ

Απ’ την πηγή κι απ’ την καρδιά

Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε. ξεκίνησε την επιχειρηματική της δράση το 1992 με την εμφιάλωση του νερού «Βίκος» θέτοντας τις βάσεις για τη δημιουργία μίας υγιούς, συνεχώς εξελισσόμενης εταιρείας που αφουγκράζεται τις εξελίξεις της αγοράς και πρωτοπορεί χάρη στα προϊόντα που λανσάρει. Το μερίδιο αγοράς της εταιρείας φθάνει το 19%, ενώ αποτελεί κύριο προμηθευτή private label νερών και αναψυκτικών των μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ της χώρας, αγγίζοντας έτσι συνολικό ποσοστό της τάξεως του 37%.

Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. έχει τρία υπερσύγχρονα εργοστάσια στη διάθεσή της, δυο μονάδες εμφιάλωσης νερού, με 9 γραμμές παραγωγής με συνολική δυναμικότητα 210.000 λίτρων/ώρα και ένα εργοστάσιο παραγωγής εξειδικευμένων πλαστικών, την PETCOM plastics.

Είναι η πρώτη εταιρεία στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών στην Ελλάδα που απέκτησε πιστοποιητικό HACCP για τον έλεγχο και την ποιοτική διασφάλιση των προϊόντων της σε κάθε κρίσιμο σημείο ελέγχου της διαδικασίας παραγωγής του εμφιαλωμένου νερού, από τον Φεβρουάριο του 2000, ενώ συνεχώς αναβαθμίζει τις πιστοποιήσεις της. Επιπλέον, διαθέτει πιστοποίηση ISO η οποία αφορά τη διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος, από το Μάρτιο του 2003.

ΟΡΑΜΑ / ΣΤΟΧΟΙ

H εταιρεία εστιάζει στην ολική ποιότητα του προϊόντος, από την εμφιάλωση μέχρι τη στιγμή κατανάλωσης, καθώς η σχέση αμοιβαίου σεβασμού και αξιοπιστίας με τους καταναλωτές αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της ΒΙΚΟΣ Α.Ε. Στόχος της είναι η συνεχής διατήρηση της επιθυμητής και υποσχόμενης ποιότητας με την αποτελεσματική αξιοποίηση των ανθρώπινων, τεχνολογικών και υλικών πηγών που βρίσκονται στη διάθεση της επιχείρησης.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

1990: Δίνεται η έγκριση για την εμφιάλωση του νερού από την πηγή «ΒΙΚΟΣ» και αρχίζει η κατασκευή των εγκαταστάσεων της εταιρείας.

1992: Ξεκινά η λειτουργία του εργοστασίου στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων και η εμφιάλωση του νερού «Βίκος» από την ομώνυμη πηγή.

1996: Το νερό «Βίκος» αναγνωρίζεται σαν Φυσικό Μεταλλικό Νερό.

1997: Δίνεται άδεια εμφιάλωσης των επιτραπέζιων νερών από την πηγή «Σεπετά» στο εργοστάσιο Περιβλέπτου.

1999: Αντικατάσταση της φιάλης PVC από την φιάλη PET και πιστοποίηση της εταιρείας κατά HACCP & ISO 9001 για τη Διασφάλιση Ποιότητας.

2003: Κυκλοφορεί πλαστική φιάλη PET του 1,0L σε σχήμα γυάλινου μπουκαλιού. Πιστοποίηση της εταιρείας κατά ISO 14001 για τη Διαχείριση Περιβάλλοντος.

2004: Εγκατάσταση γραμμής παραγωγής για την εμφιάλωση απλού και Ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού σε γυάλινες φιάλες μιας χρήσης.

2006: Δίνεται η έγκριση για την εμφιάλωση του Φυσικού Μεταλλικού Νερού «ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ» (Έγκρ. Εμφιάλωσης: Υ/Γ5476/4506/20.09.06 – Δ.Υ.Ι.) από την πηγή «ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ» στο νέο εργοστάσιο της εταιρείας στο Καλπάκι Ιωαννίνων. Παράλληλα, αναγνωρίζεται και ως Φυσικό Μεταλλικό Νερό

2007: Καινοτομία: Σχεδιασμός των νέων μεγάλων φιαλών 5L και 10L για χρήση σε ψύκτες. Παρασκευάζονται από το υγιεινό υλικό ΡΕΤ, διαμορφώνονται (φουσκώνουν) επί τόπου, είναι μιας χρήσεως, πλήρως συμπιεζόμενες και εύκολα ανακυκλώσιμες.

2014: Παρουσιάζονται στην αγορά τα καινοτόμα Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά «Βίκος», τα πρώτα αναψυκτικά που αποτελούνται από Φυσικό Μεταλλικό Νερό από την πηγή Ζαγοροχώρια.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ / ΒΡΑΒΕΙΑ

Από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. ξεκινά να εντάσσει στο ενεργητικό της πλήθος διακρίσεων τόσο για την συμβολή της στην ελληνική οικονομία αλλά και για φιλοσοφία της σε ζητήματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Χαρακτηριστικές διακρίσεις:

– Βράβευση ως «True Leader» για τα έτη 2010, 2012, 2013 από τον Όμιλο ICAP.

– Διάκριση στα «Βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος» για τα έτη 2011, 2012, 2013 από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

– Διάκριση ως «National Champion» τα τελευταία τρία χρόνια στο θεσμό των European Business Awards.

2014: Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. βραβεύεται για πρώτη φορά ως διαμάντι της ελληνικής βιομηχανίας από την Τράπεζα Πληροφοριών Stat Bank.

2014: Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. αποσπά Διεθνή Διάκριση από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας (iTQi), με έδρα τις Βρυξέλλες. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος» καθώς και το Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Ζαγοροχώρια Βίκος Spark» απέσπασαν την ανώτερη διάκριση τριών αστεριών, επιβραβεύοντας τη διαρκή προσπάθεια της εταιρείας για παροχή προϊόντων υψηλών προδιαγραφών.

2015: Τα Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά Βίκος βραβεύονται ως «Προϊόν της Χρονιάς 2015» στην κατηγορία Μη Αλκοολούχα Ποτά.

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ...


– Τα αναψυκτικά «Βίκος» είναι τα μόνα αναψυκτικά από Φυσικό Μεταλλικό Νερό, ενώ οι χυμοί φρούτων που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους προέρχονται από ελληνικά φρούτα.

– Η PETCOM plastics παράγει εξειδικευμένα πλαστικά και έχει στη διάθεσή της 8 γραμμές παραγωγής πωμάτων και 9 γραμμές παραγωγής perform για παραγωγή άριστης ποιότητας προϊόντων συσκευασίας.

– Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. με το μήνυμα «Στηρίζουμε τον Αθλητισμό» υποστηρίζει έμπρακτα αθλητικές δράσεις τόσο στα Ιωάννινα όσο και σε όλη τη χώρα.

– Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. βρίσκεται σταθερά κοντά στην κοινωνία, έχοντας σαν κύριο άξονα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης την εθελοντική αιμοδοσία. Δείγμα της δράσης της εταιρείας αποτελεί η δωρεά κινητής μονάδας αιμοληψίας στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα». Επίσης, δυο φορές το χρόνο οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν έμπρακτα τις αιμοδοτικές δράσεις που οργανώνει η εταιρεία.