Αναγνωρισμένη λουτρόπολη από το 1925
Προορισμοί

Αναγνωρισμένη λουτρόπολη από το 1925

Το Λουτράκι, δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Κορινθίας είναι χτισμένο στους πρόποδες των Γερανείων όρεων και αποτελεί έδρα του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων. Γνωστό τουριστικό θέρετρο της χώρας, ιδιαιτέρως για τα ιαματικά λουτρά του, το μεταλλικό νερό και το καζίνο.

Απέχει 84 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 4 από την Κόρινθο ενώ σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είχε 21.100 κατοίκους. Στην αρχαιότητα η περιοχή ήταν γνωστή σαν Περαία γη και στη θέση του Λουτρακίου βρισκόταν η αρχαία κώμη Θέρμες ή Θέρμαι, αγαπημένη πόλη των θεών και προστάτιδά της ήταν η Θερμία Αρτέμιδα. Η σημερινή ονομασία του Λουτρακίου οφείλεται στις ιαματικές πηγές του – λουτρά.

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ...


– Στο όρος Γεράνεια ακριβώς πάνω από το Λουτράκι βρίσκεται η μονή του Οσίου Παταπίου, κατασκευασμένη τον 11ο αιώνα. Είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο και προσφέρει εντυπωσιακή θέα προς την Βόρεια Πελοπόννησο.
– Η πεντακάθαρη θάλασσα του Λουτρακίου, βραβεύεται συνέχεια από το 1987 με τη “Γαλάζια σημαία της Ευρώπης”
– Οι Θέρμες ή Θέρμαι, το σημερινό Λουτράκι, θεωρείται η Αρχαιότερη Ελληνική Λουτρόπολη. Το πρώτο δημοτικό «λουτρικό κατάστημα» έγινε το 1874 και τα πρώτα λουτρά κτίστηκαν το 1934.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ